direct contact
073 644 0273

Nieuws

20 jun

Hoe u inbraak kunt voorkomen

Niemand wil natuurlijk dat er wordt ingebroken bij zijn of haar bedrijf. Helaas krijgt jaarlijks zo’n 10% van de bedrijven te maken met diefstal. Het is daarom verstandig om de juiste maatregelen te nemen en zo inbraak proberen te voorkomen. Maar hoe kunt u het beste inbrekers afschrikken? En zijn er voortekenen van inbraak die u in de gaten kunt houden? In dit blog vertellen wij u meer over inbraakpreventie en geven wij u tips om een inbraak te voorkomen.

Wat is inbraakpreventie?

De maatregelen die u neemt om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken, vallen onder inbraakpreventie. Wat deze maatregelen dan zijn? Die variëren van het plaatsen van goede sloten tot het installeren en aansluiten van een alarminstallatie of beveiligingscamera’s.

Helaas is het niet mogelijk om een inbraak helemaal te voorkomen, maar met het nemen van een aantal maatregelen maakt u de kans wel een stuk kleiner. De maatregelen die u kunt nemen om inbrekers af te schrikken gelden overigens voor alle ondernemers. Inbrekers richten zich namelijk niet alleen maar op grote bedrijven met luxe artikelen, maar op alle bedrijven.

Wat zijn voortekenen van inbraak?

Er zijn een aantal voortekenen waaraan u een eventuele inbraak kunt herkennen. Natuurlijk zijn dit geen opvallende tekenen, omdat inbrekers zo min mogelijk gezien proberen te worden. Het is daarom belangrijk om verdachte situaties goed in de gaten te houden.

Verdachte situaties

Wat verdachte situaties zijn? Wanneer er bijvoorbeeld iemand rondloopt rond uw bedrijf die u nooit eerder heeft gezien of wanneer een vreemd persoon foto’s maakt van de omgeving. Meestal is dit een van de eerste voortekenen dat uw bedrijfspand in de gaten wordt gehouden voor een inbraak. Daarnaast letten inbrekers vaak op dagelijkse routines en bezigheden. Hoe laat openen de deuren en wanneer vertrekt de laatste persoon?

Inbraakpreventie: wat kan ik doen?

Heeft u twijfels over de veiligheid van uw bedrijfspand? Of ziet u voortekenen van inbraak? Dan is het belangrijk dat u zorgt voor een goede inbraakpreventie. Wij geven u daarom graag een aantal tips tegen inbraak

Tip 1: Zorg voor goede sloten

Het goed sluiten van ramen deuren is waarschijnlijk enorm voor de hand liggend, maar wel belangrijk. Investeer daarnaast in goed hang- en sluitwerk. Kies bij voorkeur voor hang- en sluitwerk dat voorzien is van SKG-sterren. SKG is de onafhankelijke Stichting Kwaliteit Gevelbouw en maakt gebruik van een sterrensysteem om de veiligheid van een gebouw aan te geven.

Tip 2: Zorg voor een goede sleuteladministratie

Maak gebruik van goede sleutels en laat deze nooit buiten het gebouw slingeren. Houd daarnaast goed bij wie een sleutel heeft en laat medewerkers die een sleutel krijgen altijd een handtekening zetten wanneer zij de sleutel in ontvangst nemen. Controleer daarnaast met regelmaat of iedereen de sleutel nog heeft.

Tip 3: Laat bezoekers zich altijd melden

Heeft uw pand een receptie met receptioniste? Laat iedere bezoeker zichzelf dan eerst melden voor hij of zij het pand verder betreedt. Heeft u geen receptie? Laat dan alleen bezoekers op afspraak binnen en zorg ervoor dat er altijd iemand van uw bedrijf meeloopt met het bezoek.

Tip 4: Investeer in een goed inbraaksysteem

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar mocht er toch een ongenode gast uw band betreden dan is een goedwerkend inbraaksysteem van groot belang. Zodra een inbreker het pand betreedt, gaat er een alarm af. Ook wordt er een melding verstuurd naar een vooraf ingestelde contactpersoon.

Tip 5: Investeer in een goede beveiliging

Naast een goed inbraaksysteem zijn beveiligingscamera’s ook een goede manier om inbrekers te weren. Maar ook proactieve beveiliging als een openingsronde of controlerondes zijn een goede beveiliging. Een surveillant houdt in dit geval toezicht, registreert verdachte situaties en controleert op eventuele openstaande ramen of deuren.

Lees ook: De verschillende soorten beveiliging

Tip 6: Laat brand- en sluitrondes uitvoeren

Een goede afsluiting van uw bedrijfspand verkleint de kans op een inbraak. Openstaande ramen of deuren zijn natuurlijk ideaal voor inbrekers en het kan altijd een keer gebeuren dat een raam of deur niet op de juiste manier wordt afgesloten. Tijdens een brand- en sluitronde wordt er aandacht geschonken aan eventuele openstaande ramen of deuren. Maar ook wordt er gekeken naar verdachte situaties en of het alarmsysteem goed is ingeschakeld.

Meer weten over inbraakpreventie?

Wilt u inbrekers afschrikken en bent u op zoek naar goede beveiliging voor uw bedrijfspand? Dan zijn we u bij FSS Security graag van dienst. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied beveiliging, bieden wij oplossingen voor iedere situatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van inbraakpreventie? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

NL Film & TV. Filmproductiemaatschappij

Ik ben sinds januari 2022 klant bij FSS Security. Wij hebben FSS Security ingezet om de beveiliging van filmsets en verkeersregelaars te regelen. Dit met als doelstelling om een veilig werkgebied te creëren voor de werknemers en een visuele controle te uitoefenen over de filmset.
Er wordt bijzonder snel geschakeld en zelfs additionele verzoeken op het laatste moment werden gehonoreerd.
Erg fijn dat ze bekend zijn met de buurt en de film locatie, waardoor het werkgebied gelijk vertrouwd aanvoelt.

Mijn ervaring met FSS Security is erg positief. Snelle en heldere communicatie (ook buiten kantoortijden) en alle verzoeken bleken mogelijk. Flexibele instelling, wat bij filmproducties zeer belangrijk is. Fijn dat er één vast aanspreekpunt is, die het reilen en zeilen van de filmset snel onder de knie had.

H&B Logistics. B.V

Wij zijn al sinds 2005 klant bij FSS Security. Zij doen bij ons de logistieke dienstverlening in de vorm van controlerondes. Wat FSS uniek maakt is dat ze zaken gedaan krijgen met zeer korte lijnen, ze hebben een grote flexibiliteit en de betrokkenheid en het meedenken van medewerkers maakt ze dan ook uniek. Wij hebben een zeer goede verstandhouding met FSS Security en hebben dan ook zeer goede ervaringen.

Qander Consumer Finance B.V.

Wij zijn al jaren klant bij FSS Security en dit is  naar volle tevredenheid! Wat FSS Security uniek maakt is dat ze altijd voor je klaar staan, zeer flexibel zijn en altijd super vriendelijk te werk gaan. Onze ervaring is dat het contact met de contactpersoon altijd goed verloopt, ze zijn altijd bereikbaar, super vriendelijk en staan altijd voor de klant klaar! Kortom, wij hebben dus alleen maar goede ervaringen met FSS Security!

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

10 apr

Inbraakmeldingen in Den Bosch hoger dan een jaar geleden

Landelijk neemt het aantal woninginbraken al jaren af. In maart 10 jaar geleden waren er ongeveer 6500 woninginbraken. Dit jaar in diezelfde maand waren er […]

Lees meer
27 nov

Eerste hulp bij afwezigheid van uw receptionist

Voor uw bedrijf is het van belang dat de receptie altijd bemand is. De receptionist vormt namelijk het visitekaartje van uw organisatie. En het komt […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews