direct contact
073 644 0273

Nieuws

06 jan

De verschillende soorten beveiliging

Beveiliging komt in verschillende soorten en maten. Zo zijn er onzichtbare vormen van beveiliging waarvan u waarschijnlijk geen idee hebt, maar zijn er ook zichtbare vormen van beveiliging die u vast en zeker wel kent. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden op het gebied van beveiliging, hebben wij alle soorten op een rijtje gezet in dit blog.

Objectbeveiliging

De term objectbeveiliging verklapt misschien al waar het over gaat. Objectbeveiliging gaat namelijk over de beveiliging van objecten als (leegstaande) gebouwen en bedrijfspanden. Er zijn een hoop grote gebouwen of bedrijfspanden die beveiliging nodig hebben voor verschillende redenen. Denk hierbij aan het weren van inbrekers of andere ongewenste personen. Daarnaast is objectbeveiliging ook geschikt om ervoor te zorgen dat eigendommen van bedrijven, zoals elektronica in bedrijfspanden, veilig zijn.

Objectbeveiliging wordt gedaan door een professionele en betrouwbare beveiliger. Deze beveiliger ontfermt zich over het gebouw en neemt vaak meerdere taken op zich, zoals:

  • Het openen en sluiten van gebouwen en bedrijfspanden
  • Nachtbewaking door middel van het lopen van patrouillerondes
  • Het houden van cameratoezicht
  • Het ontvangen en registreren van bezoekers

Winkelbeveiliging

In het geval van winkelbeveiliging zorgt een beveiliger voor een proactieve beveiliging van uw winkel. Ze voorkomen diefstal of vernielingen en zorgen voor orde en rust. Dit zorgt ervoor dat klanten en personeel zich veilig voelen in de winkel, maar ook dat producten en andere eigendommen veilig zijn. De beveiligers die in de winkel aanwezig zijn weten namelijk hoe ze mensen moeten aanspreken en hoe ze moeten handelen bij verschillende calamiteiten.

Winkelbeveiliging kan per winkel worden ingezet, maar het is ook mogelijk om meerdere winkels tegelijk te laten beveiligen. Dit wordt collectieve winkelbeveiliging genoemd. In een winkelcentrum is dit bijvoorbeeld erg interessant, omdat hier vaak een groter aantal winkels zit. Wanneer winkels kiezen voor een collectieve winkelbeveiliging, worden er surveillancerondes gelopen rond alle winkels en worden bovendien ook de algemene ruimtes gecontroleerd.

Evenementenbeveiliging

Tijdens evenementenbeveiliging zorgt een beveiliger ervoor dat alles in goede banen wordt geleid als het gaat om de veiligheid van bezoekers en medewerkers, maar ook wanneer het gaat om apparatuur of andere waardevolle spullen. Dit kan zijn tijdens een sportevenement zoals een voetbalwedstrijd, maar kan ook tijdens een muziekevenement zoals een concert of festival zijn.

Tijdens een evenement dient u namelijk met een aantal verschillende scenario’s rekening te houden. Niet alleen is het mogelijk dat er ongewenste gasten binnen proberen te komen, ook is het mogelijk dat er brand uitbreekt, het noodweer wordt of er agressie en onenigheid ontstaat. Wordt een van deze scenario’s werkelijkheid, dan is het belangrijk dat een beveiliger direct actie onderneemt.

Persoonsbeveiliging

Waar in een land als Amerika bijna ieder bekend persoon met een bodyguard rondloopt, wordt een persoonsbeveiliger in Nederland een stuk minder gebruikt. Een persoonsbeveiliger zorgt voor de beveiliging van personen die dit nodig hebben, dag in dag uit. Denk hierbij aan leden van het koninklijkhuis, politici of hooggeplaatste diplomaten.

Alarmopvolging

Een manier van beveiliging die veel wordt gebruikt, maar net iets anders werkt in vergelijking tot de bovenstaande soorten beveiliging is alarmopvolging. Bij deze manier van beveiliging is er geen beveiliger aanwezig op locatie. Wel wordt een object of terrein in de gaten gehouden vanuit de meldkamer. Komt er een alarmmelding binnen over een gebouw of terrein? Dan gaat een beveiliger naar het object of terrein. Hier wordt vervolgens een controleronde gelopen om te kijken wat de alarmmelding heeft veroorzaakt. Hierna wordt gehandeld naar de situatie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de verschillende soorten beveiliging? Of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Naast de soorten beveiliging die u vindt in dit blog, zijn wij ook gespecialiseerd in andere vormen van beveiliging. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Winkelcentrum de Helftheuvel

Wij waren de eerste klant van FSS met winkelsurveillance, wij zijn dus al vanaf het eerste moment met FSS Security samen. Wat FSS hierin uniek maakt is dat zij echt een betrouwbare partner zijn en altijd zeer flexibel zijn in hun diensten en personeel. Mijn ervaring met FSS Security is dat ik na 27 jaar nog steeds tevreden ben over de geleverde diensten, dit komt omdat ze altijd meedenkend zijn in het vinden van oplossingen.

BV3 Projectsupport B.V.

Sinds 1 januari 2019 zijn wij klant bij FSS Security. Dit komt omdat wij graag één aanspreekpunt wilden hebben voor de meldkamer en de alarmopvolging. FSS Security pakte deze rol snel en goed op en ging alle locaties langs om alles duidelijk te bespreken. De ervaring die ik heb met FSS Security is dat ze zeer duidelijk communiceren, altijd vriendelijk zijn en tenslotte zeer behulpzaam!

Cryo Solutions B.V.

Wij zijn sinds 4 jaar klant en maken gebruik van de alarmopvolging en het controleren van het pand op wisselende tijdstippen. Wat FSS Security uniek maakt zijn de korte communicatielijnen, met direct de juiste persoon. Onze ervaring met FSS Security is dat ze zeer betrokken zijn en net altijd een stapje meer willen zetten op het moment dat het voor jou even niet uit komt.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

27 nov

Eerste hulp bij afwezigheid van uw receptionist

Voor uw bedrijf is het van belang dat de receptie altijd bemand is. De receptionist vormt namelijk het visitekaartje van uw organisatie. En het komt […]

Lees meer
16 nov

Wat is mobiele surveillance en wat zijn de voordelen?

Mobiele surveillance is één van de diensten van FSS Security. Wist u dat mobiele surveillance, samen met objectbeveiliging, de meest afgenomen dienst van beveiligingsbedrijven is? […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews