direct contact
073 644 0273

Nieuws

19 aug

Proactief beveiligen – Hierom is het verstandig

Voorkomen is beter dan genezen: het is een gezegde dat vaak wordt gebruikt in de geneeskunde, maar zéker ook van toepassing is in de beveiliging. Eigenlijk is het heel logisch ook, want waarom zou men pas in actie komen als het kwaad al is geschied? Verstandiger is daarom om een locatie, object of evenement proactief te beveiligen. Wat proactief beveiligen is en waarom het raadzaam is om hierin te investeren, leggen we aan u uit in dit blog.

Wat is proactief beveiligen?

Als u aan beveiliging denkt, dan zijn bewakingscamera’s en alarmsystemen misschien wel de eerste zaken die u te binnen schieten. Dat is niet vreemd, want deze elektronische beveiligingssystemen worden vaak door bedrijven en organisaties ingezet en kunnen waardevol zijn als er naderhand een conflict opgelost moet worden. Dat gaat als volgt: iemand pleegt een criminele activiteit, het alarmsysteem gaat af, de camera detecteert de gebeurtenis en vervolgens wordt er ingegrepen. Nádat het dus fout is gegaan. Maar wat als er nu een vorm van beveiligen wordt ingezet die voorkomt dat het fout gaat? Die niet alleen de criminele activiteit voorkomt, maar ook de schade, trauma’s en onrust? Dit is de hele essentie van proactief beveiligen: de juiste technieken inzetten om grote en kleine conflicten op een locatie te voorkomen.

De techniek achter proactief beveiligen

De kracht van proactief beveiligen zit in het inlevingsvermogen van de beveiliger en een goede voorbereiding op wat mogelijk komen gaat. Daarvoor stelt de beveiliger zichzelf de volgende 3 vragen:

  1. Wie of wat moet ik beveiligen?
  2. Wie of wat kan een bedreiging vormen voor het te beveiligen object?
  3. Hoe kan de bedreiger te werk gaan (modus operandi)?

Als deze vragen in kaart zijn gebracht, dan begint de beveiliger met het detecteren en beoordelen van mogelijke dreigingen. Dit wordt ook wel dreigingsassessment genoemd. Er wordt met name gekeken naar afwijkend gedrag: gedrag dat geen duidelijk doel of duidelijke functie heeft, maar wel continu herhaald wordt. De benaming voor deze techniek is Behavior Detection. Ziet de beveiliger een persoon die afwijkend gedrag vertoont? Dan gaat hij of zij na of er een relatie bestaat tussen dit afwijkende gedrag en de modus operandi: de manier waarop criminelen te werk kunnen gaan. Beveiligers worden continu op de hoogte gebracht van deze ‘trends’. Als de relatie tussen het afwijkende gedrag en de modus operandi niet wordt gevonden, dan grijpt de beveiliger niet in. Maar als die relatie er wél is, dan zet de beveiliger een speciale bevragingstechniek in. Dat wordt ook wel Security Questioning genoemd. Door de juiste vragen te stellen, hoopt de beveiliger een logische verklaring te krijgen voor het afwijkende gedrag van deze persoon. Is die logische verklaring er? Dan kan de persoon worden vrijgelaten: de dreiging is ontkracht. Kan de persoon echter geen logische verklaring voor zijn gedrag geven, dan is de dreiging er wél en gaat de beveiliger over tot actie. Hij of zij treedt dan zogenaamd de-escalerend op.

Redenen om te kiezen voor proactief beveiligen

De belangrijkste reden om te kiezen voor proactief beveiligen gaven we al aan in de eerste alinea: omdat voorkomen beter dan genezen is. Maar dat is niet de enige reden om voor proactieve beveiliging te kiezen. Proactieve beveiligers zorgen namelijk ook voor een prettig, veilig en vertrouwd gevoel bij andere aanwezigen. Dankzij de sociale manier waarop zij hun proactieve beveiligingstechnieken inzetten, ontstaat er een rustige en vriendelijke sfeer. Daarnaast is de methode achter proactieve beveiliging makkelijk aan te leren aan elk type beveiliger. Het is namelijk geen ingewikkelde, maar wel heel effectieve methode. Tot slot kan proactieve beveiliging op ieder beveiligingsgebied worden toegepast, van winkelbeveiliging tot evenementenbeveiliging en van objectbeveiliging tot zorgbeveiliging.

Proactieve beveiliging nodig?

Dan zijn we u bij FSS Security graag van dienst. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van (proactieve) beveiliging kunnen we u een oplossing bieden voor elke situatie. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

NL Film & TV. Filmproductiemaatschappij

Ik ben sinds januari 2022 klant bij FSS Security. Wij hebben FSS Security ingezet om de beveiliging van filmsets en verkeersregelaars te regelen. Dit met als doelstelling om een veilig werkgebied te creëren voor de werknemers en een visuele controle te uitoefenen over de filmset.
Er wordt bijzonder snel geschakeld en zelfs additionele verzoeken op het laatste moment werden gehonoreerd.
Erg fijn dat ze bekend zijn met de buurt en de film locatie, waardoor het werkgebied gelijk vertrouwd aanvoelt.

Mijn ervaring met FSS Security is erg positief. Snelle en heldere communicatie (ook buiten kantoortijden) en alle verzoeken bleken mogelijk. Flexibele instelling, wat bij filmproducties zeer belangrijk is. Fijn dat er één vast aanspreekpunt is, die het reilen en zeilen van de filmset snel onder de knie had.

Sportiom Sportfondsen ’s-Hertogenbosch

Wij werken momenteel al enkele jaren samen met FSS waarbij ze ons ondersteunen met de beveiliging. Wat FSS hierin een unieke partner maakt is dat ze zeer snelle service kunnen bieden en daarin ook zeer flexibel zijn. FSS Security schakelt op elke vraag snel en ondersteunen ons daar waar nodig. Dit maakt dat wij een positieve ervaring hebben met FSS Security.

Thinc Ahead

FSS Security biedt een uitstekende dienstverlening waarbij er altijd met de klant wordt meegedacht om de dienst zo goed mogelijk te laten verlopen. De ervaring die wij hebben is dan ook positief. Ze zijn betrokken, meedenkend en er is goed en snel contact met de verantwoordelijke contactpersoon. De beveiligers hebben een professionele houding en uitstraling en wij vinden het dus een prettige samenwerking.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

27 nov

Eerste hulp bij afwezigheid van uw receptionist

Voor uw bedrijf is het van belang dat de receptie altijd bemand is. De receptionist vormt namelijk het visitekaartje van uw organisatie. En het komt […]

Lees meer
16 nov

Wat is mobiele surveillance en wat zijn de voordelen?

Mobiele surveillance is één van de diensten van FSS Security. Wist u dat mobiele surveillance, samen met objectbeveiliging, de meest afgenomen dienst van beveiligingsbedrijven is? […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews