direct contact
073 644 0273

Nieuws

20 jun

Een toegangscontrolesysteem? Dit zijn de mogelijkheden

Toegangsbeheer bevordert de veiligheid van u en uw werknemers. U bepaalt namelijk zelf wie er toegang heeft tot bepaalde ruimtes en wie niet. Voor veel bedrijven is het belangrijk om precies te weten wie, waar en wanneer naar binnen mag. Met een toegangscontrolesysteem beheert u de toegangsrechten en is het altijd inzichtelijk wie er op welk tijdstip in een ruimte aanwezig is. In dit blog vertellen wij u graag meer over toegangsbeheer en de mogelijkheden op het gebied van een toegangscontrolesysteem.

Toegangsbeheer is een combinatie van afspraken en een toegangscontrolesysteem. Het is een proces dat wordt gebruikt om de toegang tot o.a. gebouwen, ruimtes en andere beveiligde gebieden te beheren. Op het gebied van toegangsbeheer is veel mogelijk. Zo zijn er verschillende vormen van elektronische toegangscontrole. Maar ook biometrische toegangscontrole en RFID toegangscontrole behoren tot de mogelijkheden. Vaak is het mogelijk om een toegangscontrolesysteem toe te passen op de huidige deursloten, waardoor toegangsbeheer snel gerealiseerd kan worden.

Biometrische toegangscontrole

Biometrische toegangscontrole is een toegangscontrolesysteem waarbij u de minste kans op fraude heeft. Met biometrische toegangscontrole wordt namelijk toegang gegeven op basis van unieke gegevens, zoals een vingerafdruk, handscan of op basis van gezichtsherkenning. De kans dat een onbevoegd persoon binnenkomt is hierdoor minimaal.

Hoe dit werkt? Door middel van een infraroodsensor worden unieke patronen van een vinger, hand of gezicht zichtbaar en vastgelegd. Wordt het patroon herkend? Dan wordt er toegang verleend aan de betreffende persoon.

RFID toegangscontrole

Met RFID toegangscontrole wordt een chip met een identificatiecode op afstand uitgelezen via radiosignalen. Voor dit toegangscontrolesysteem is een RFID reader of kaartlezer nodig met bijbehorende software.

Een druppel, kaart of tag wordt gelezen wanneer deze in de buurt van de RFID reader komt. Vervolgens wordt op basis van de informatie die op de chip staat toegang verleend of niet. Het

voordeel van RFID toegangscontrole is dat een druppel of tag niet langs een scanner hoeft worden gehaald, waardoor de doorstroom soepel blijft verlopen. Daarnaast is het ook mogelijk om dit toegangscontrolesysteem uit te breiden. Denk aan het inloggen op een netwerk met RFID of het contactloos betalen.

NFC

NFC is vergelijkbaar met RFID. Bij NFC wordt gebruik gemaakt van het unieke ID-nummer in een mobiele telefoon. Deze zit tegenwoordig bijna altijd standaard in de simkaart van een telefoon. Het voordeel van NFC is dat bijna iedereen zijn of haar telefoon de hele dag door bij heeft. Dit toegangscontrolesysteem maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot een bepaalde ruimte met een eigen mobiele telefoon.

Andere vormen van elektronische toegangscontrole

Naast biometrische en RFID toegangscontrole zijn er natuurlijk nog een hoop andere mogelijkheden, zoals een codeslot of een kaartlezer.

Codeklavier als toegangscontrolesysteem

Een populair toegangscontrolesysteem is het codeslot. Een codeslot wordt ook wel een codeklavier genoemd. Het voordeel van een codeklavier is dat toegangspassen of sleutels niet nodig zijn. Het is alleen belangrijk dat iedereen die toegang heeft tot de beveiligde ruimte de code onthoudt.

Een kaartlezer als toegangscontrolesysteem

Voornamelijk in hotels wordt een toegangscontrolesysteem met een kaartlezer gebruikt om gasten toegang te geven tot hun hotelkamer. Door een pasje voor de lezer te houden wordt eenvoudig toegang verleend tot een ruimte. Daarnaast is het mogelijk om dit toegangscontrolesysteem uit te breiden met een combinatie met een codeslot of een vorm van biometrische toegangscontrole.

Een receptiedienst

Toegangsbeheer en dus het beheersen van toegangsstromen binnen een gebouw hoeft niet altijd door middel van elektronische toegangscontrole. Heeft u een receptie in uw pand? Zorg er dan voor dat er altijd iemand achter de receptie zit. Een receptioniste kan namelijk alle bezoekers ontvangen en identificeren. Zo voorkomt u dat een onbevoegd persoon uw pand betreedt. Heeft u zelf geen receptioniste? Dan is het ook mogelijk om een receptiedienst in te huren.

Objectbeveiliging

Naast elektrische toegangscontrole en een receptiedienst zorgt objectbeveiliging ook voor een goede toegangscontrole. Objectbeveiliging is namelijk de beveiliging van objecten als gebouwen en bedrijfspanden door goed opgeleide beveiligers. Onderdelen als bezoekersregistratie, de autorisatie van toegangspassen en visitatie van binnenkomende goederen vallen onder objectbeveiliging. Maar ook het uitlezen van beveiligingscamera’s is een onderdeel hiervan.

Vragen over een toegangscontrolesysteem?

Heeft u vragen over een toegangscontrolesysteem? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Bij FSS Security zijn wij u graag van dienst. Ook wanneer u meer wilt weten over de verschillende diensten die wij bieden zoals mobiele surveillance en het geven van beveiligingsadvies. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van beveiliging, bieden wij namelijk een oplossing voor iedere situatie.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

BV3 Projectsupport B.V.

Sinds 1 januari 2019 zijn wij klant bij FSS Security. Dit komt omdat wij graag één aanspreekpunt wilden hebben voor de meldkamer en de alarmopvolging. FSS Security pakte deze rol snel en goed op en ging alle locaties langs om alles duidelijk te bespreken. De ervaring die ik heb met FSS Security is dat ze zeer duidelijk communiceren, altijd vriendelijk zijn en tenslotte zeer behulpzaam!

Qander Consumer Finance B.V.

Wij zijn al jaren klant bij FSS Security en dit is  naar volle tevredenheid! Wat FSS Security uniek maakt is dat ze altijd voor je klaar staan, zeer flexibel zijn en altijd super vriendelijk te werk gaan. Onze ervaring is dat het contact met de contactpersoon altijd goed verloopt, ze zijn altijd bereikbaar, super vriendelijk en staan altijd voor de klant klaar! Kortom, wij hebben dus alleen maar goede ervaringen met FSS Security!

H&B Logistics. B.V

Wij zijn al sinds 2005 klant bij FSS Security. Zij doen bij ons de logistieke dienstverlening in de vorm van controlerondes. Wat FSS uniek maakt is dat ze zaken gedaan krijgen met zeer korte lijnen, ze hebben een grote flexibiliteit en de betrokkenheid en het meedenken van medewerkers maakt ze dan ook uniek. Wij hebben een zeer goede verstandhouding met FSS Security en hebben dan ook zeer goede ervaringen.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

21 mei

Hoe voorkomt u dat uw alarm zonder reden af gaat?

Het gebeurt best veel bij bedrijfspanden: vals alarm. U bent thuis aan het slapen en wordt opgeschrikt door het alarm dat bij uw bedrijfspand afgaat. […]

Lees meer
21 mei

De voordelen van mobiele surveillance op de bouwplaats en...

Een bouwplaats is een plek die goed beveiligd moet worden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Mobiele surveillance is […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews