direct contact
073 644 0273

Nieuws

13 nov

Zo gaat u om met een boze of agressieve klant

Het liefste houdt u iedereen tevreden natuurlijk. Toch kan het wel eens voorkomen dat u een boze of agressieve klant in uw winkel of zaak heeft staan. En waar sommige klanten duidelijk en rustig communiceren, zijn er soms ook klanten die hun emoties niet onder controle kunnen houden. Daarom vertellen wij u in dit blog graag meer over hoe u het beste kunt omgaan met boze of agressieve klanten.

Wat de reden van de ontevredenheid ook is, uiteindelijk is het de bedoeling dat iedere klant weer tevreden wordt. Om dit te bereiken is de reactie van u of van een van uw medewerkers enorm belangrijk. Volg daarom onderstaande stappen wanneer u te maken krijgt met een boze of agressieve klant.

Stap 1: Luisteren

Luisteren is een belangrijke eerste stap. Door te luisteren, krijgt u een helder beeld van de situatie. Waarom is de klant boos? En wat zegt de boze klant precies? Onthoud hierbij dat de boosheid geen persoonlijke aanval is. Het is dus niet nodig om in de verdediging te schieten. Vaak werkt dit ook juist averechts.

Stap 2: Toon begrip

Is de boze klant klaar met zijn of haar verhaal? Toon dan begrip en respect. Herhaal vervolgens het probleem en maak hierdoor duidelijk dat u de klant begrijpt. Wees hierbij empathisch. Het belangrijkste is namelijk dat de boosheid minder wordt en de klant rustig wordt. Dit gebeurt meestal pas wanneer de klant zich gehoord en begrepen voelt.

Stap 3: Bied verontschuldigingen aan

Of het probleem nu aan u ligt of juist niet, het is belangrijk om altijd excuses aan te bieden. Laat hierbij weten dat u het jammer vindt dat deze situatie is ontstaan.

Stap 4: Zoek samen naar een oplossing

Is het verhaal duidelijk en heeft u uw verontschuldigingen aangeboden? Dan kunt u vervolgens samen met de klant zoeken naar een gepaste oplossing. Hiervoor kunt u zelf een voorstel doen, maar het is ook mogelijk om aan de klant te vragen wat hij of zij een gepaste oplossing vindt. Vaak wordt dit voorstel gewaardeerd door de klant, wat ervoor zorgt dat er zeker een oplossing komt.

Stap 5: Kom beloftes na

Indien er een geschikte oplossing is gevonden, is het belangrijk om deze belofte na te komen. Zeker wanneer het om een boze of agressieve klant gaat, zal een klant zich alleen maar meer gaan ergeren wanneer beloftes niet worden nagekomen. Het is daarom belangrijk om verantwoordelijkheid te voelen. Ook wanneer een deel van de klacht wordt opgelost door een ander, is het belangrijk om de klacht in de gaten te houden. Zo bent u ervan verzekerd dat het tot een goed einde komt en de boze of agressieve klant uiteindelijk tevreden de winkel of zaak verlaat.

Het voorkomen van een boze of agressieve klant

Door opgeloste klachten te registreren in bijvoorbeeld een speciaal document, voorkomt u dat er in het vervolg nog een boze of agressieve klant in de winkel staat met dezelfde klacht. Probeer altijd de volledige en juiste oorzaak van een probleem te achterhalen, zodat dit in de toekomst voorkomen kan worden.

Merkt u dat u steeds vaker te maken krijgt met een boze of agressieve klant? Of vindt u omgaan met boze of agressieve klanten lastig? In dit geval is het ook mogelijk om professionele beveiliging in te zetten, zoals een winkelbeveiliger. Deze beveiliger is aanwezig in uw winkel of zaak en zorgt voornamelijk voor een positieve winkelervaring. Bij diverse situaties kunnen zij snel en eenvoudig optreden, omdat ze precies weten hoe ze klanten het beste kunnen aanspreken. Daarnaast zorgen ze voor orde en rust. Dit ontstaat door het groeten van de klanten en het luisteren naar verhalen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van winkelbeveiliging? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Thinc Ahead

FSS Security biedt een uitstekende dienstverlening waarbij er altijd met de klant wordt meegedacht om de dienst zo goed mogelijk te laten verlopen. De ervaring die wij hebben is dan ook positief. Ze zijn betrokken, meedenkend en er is goed en snel contact met de verantwoordelijke contactpersoon. De beveiligers hebben een professionele houding en uitstraling en wij vinden het dus een prettige samenwerking.

Sportiom Sportfondsen ’s-Hertogenbosch

Wij werken momenteel al enkele jaren samen met FSS waarbij ze ons ondersteunen met de beveiliging. Wat FSS hierin een unieke partner maakt is dat ze zeer snelle service kunnen bieden en daarin ook zeer flexibel zijn. FSS Security schakelt op elke vraag snel en ondersteunen ons daar waar nodig. Dit maakt dat wij een positieve ervaring hebben met FSS Security.

H&B Logistics. B.V

Wij zijn al sinds 2005 klant bij FSS Security. Zij doen bij ons de logistieke dienstverlening in de vorm van controlerondes. Wat FSS uniek maakt is dat ze zaken gedaan krijgen met zeer korte lijnen, ze hebben een grote flexibiliteit en de betrokkenheid en het meedenken van medewerkers maakt ze dan ook uniek. Wij hebben een zeer goede verstandhouding met FSS Security en hebben dan ook zeer goede ervaringen.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

10 apr

Inbraakmeldingen in Den Bosch hoger dan een jaar geleden

Landelijk neemt het aantal woninginbraken al jaren af. In maart 10 jaar geleden waren er ongeveer 6500 woninginbraken. Dit jaar in diezelfde maand waren er […]

Lees meer
27 nov

Eerste hulp bij afwezigheid van uw receptionist

Voor uw bedrijf is het van belang dat de receptie altijd bemand is. De receptionist vormt namelijk het visitekaartje van uw organisatie. En het komt […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews