direct contact
073 644 0273

Nieuws

15 aug

Zichtbare en onzichtbare beveiliging

Als u aan beveiliging denkt, dan kunnen verschillende beveiligingsvormen bij u opkomen. Aan sommige vormen van beveiliging denkt u misschien eerder dan aan andere. Dat komt omdat die beveiligingsvormen u waarschijnlijk meer opvallen. En dat kan kloppen, want er bestaat inderdaad een verschil tussen zichtbare en onzichtbare beveiliging. Welke vormen van zichtbare en onzichtbare beveiliging er zijn en welke voor- en nadelen ze hebben, leest u in dit blog.

Zichtbare vormen van beveiliging

De naam zegt het al: zichtbare beveiliging is een vorm van beveiliging die zichtbaar is voor het publiek. U ziet deze beveiligingsvormen dus als u bijvoorbeeld een gebouw bezoekt, op een evenement bent of in een winkel loopt. Bekende vormen van zichtbare beveiliging zijn fysieke beveiligers (die opvallen door hun uniformen en hulpmiddelen, zoals oortjes), camerabeveiliging en grote hekken. Ook toegangspoorten waar u uzelf kunt legitimeren behoren tot zichtbare beveiliging.

Voordelen zichtbare beveiliging

Het grootste voordeel van zichtbare beveiliging is dat het veel mensen afschrikt. Omdat mensen doorhebben dat ze in de gaten worden gehouden, is de kans kleiner dat ze zich sociaal ongewenst of crimineel zullen gedragen. Ze zijn zich er immers van bewust dat de pakkans groot is als ze de fout in gaan! De aanwezigheid van zichtbare beveiliging zorgt er daarnaast voor dat mensen zich een stuk veiliger voelen op de plek waar ze zijn. Als ze zien dat er een beveiliger rondloopt, camera hangt of tascontrole wordt uitgevoerd, dan geeft dat vertrouwen dat criminaliteit snel wordt aangepakt. Kortom, dat er écht iets aan mogelijke criminaliteit wordt gedaan. Tot slot nemen zichtbare, geüniformeerde beveiligers vaak een gastvrije rol op zich, waardoor gasten, klanten en bezoekers zich welkom voelen.

Nadelen zichtbare beveiliging

Hoewel zichtbare beveiliging de kans vergroot dat kwaadwillenden afzien van hun plannen, kan het er juist ook voor zorgen dat ze hun plannen aanpassen. Waardoor ze – met de juiste trucjes – alsnog hun gang kunnen gaan. Vooral als vooraf al duidelijk is dat er beveiliging aanwezig is, is er nog voldoende tijd om te bedenken hoe dit te omzeilen. Ook kan zichtbare beveiliging ervoor zorgen dat aanwezigen zich té gecontroleerd voelen, met name als het om een combinatie van meerdere zichtbare beveiligingsvormen gaat.

Onzichtbare vormen van beveiliging

Het grote doel van onzichtbare beveiliging is dat niemand doorheeft dat het is ingezet. Hieronder vallen dan ook beveiligingsvormen die niet opvallen of zelfs onzichtbaar zijn voor het blote oog. De bekendste vormen van onzichtbare beveiliging zijn verborgen camera’s, warmtesensoren, bewegingssensoren, branddetectiesystemen en gronddetectie. Maar ook persoonsbeveiligers (of lijfwachten) kunnen onopvallend of onzichtbaar ingezet worden.

Voordelen onzichtbare beveiliging

Als onzichtbare beveiliging op de juiste manier wordt ingezet, dan hebben de meeste mensen niet door dat er beveiliging is. En omdat dit niet wordt opgemerkt, kunnen kwaadwillenden de beveiliging ook minder makkelijk omzeilen. Ze weten immers niet welke vormen van beveiliging er op dat moment zijn! Dat maakt onzichtbare beveiliging vaak heel effectief. Een ander groot voordeel van onzichtbare beveiliging is dat de impact op aanwezigen minimaal is. Daar komt bij dat het gevoel van privacy van aanwezigen groter is dan wanneer er zichtbare beveiliging wordt ingezet.

Nadelen onzichtbare beveiliging

Er zitten niet veel nadelen aan onzichtbare beveiliging, behalve dat u bij het gebruik van onzichtbare camera’s rekening moet houden met de privacywetgeving. U mag namelijk niet zomaar opnames maken van klanten, gasten of bezoekers in uw winkel, horecagelegenheid of op uw evenement. Aanwezigen (ook personeel!) moet van de aanwezigheid van camera’s op de hoogte zijn, bijvoorbeeld door een informatiebord of sticker. Anders bent u strafbaar.

Een combinatie werkt het best

In de meeste gevallen is een combinatie van zichtbare en onzichtbare beveiliging het meest effectief. Bijvoorbeeld een combinatie van geüniformeerde beveiligers, camerabeveiliging en bewegingssensoren. Welke vormen van beveiliging het best werken in uw situatie, is afhankelijk van verschillende factoren. Gaat het bijvoorbeeld om beveiliging van een evenement, winkelbeveiliging of objectbeveiliging? En voor welke periode heeft u beveiliging nodig? Bij FSS Security adviseren we u graag over de mogelijkheden die er zijn. Neem contact met ons op en we maken een afspraak.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Winkelcentrum de Helftheuvel

Wij waren de eerste klant van FSS met winkelsurveillance, wij zijn dus al vanaf het eerste moment met FSS Security samen. Wat FSS hierin uniek maakt is dat zij echt een betrouwbare partner zijn en altijd zeer flexibel zijn in hun diensten en personeel. Mijn ervaring met FSS Security is dat ik na 27 jaar nog steeds tevreden ben over de geleverde diensten, dit komt omdat ze altijd meedenkend zijn in het vinden van oplossingen.

H&B Logistics. B.V

Wij zijn al sinds 2005 klant bij FSS Security. Zij doen bij ons de logistieke dienstverlening in de vorm van controlerondes. Wat FSS uniek maakt is dat ze zaken gedaan krijgen met zeer korte lijnen, ze hebben een grote flexibiliteit en de betrokkenheid en het meedenken van medewerkers maakt ze dan ook uniek. Wij hebben een zeer goede verstandhouding met FSS Security en hebben dan ook zeer goede ervaringen.

Qander Consumer Finance B.V.

Wij zijn al jaren klant bij FSS Security en dit is  naar volle tevredenheid! Wat FSS Security uniek maakt is dat ze altijd voor je klaar staan, zeer flexibel zijn en altijd super vriendelijk te werk gaan. Onze ervaring is dat het contact met de contactpersoon altijd goed verloopt, ze zijn altijd bereikbaar, super vriendelijk en staan altijd voor de klant klaar! Kortom, wij hebben dus alleen maar goede ervaringen met FSS Security!

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

23 mei

Re-integratie

Op 62-jarige leeftijd kwam Salih in een Werkfit maken traject bij Peijnenburg Re-integratie, nadat hij ziek was uitgevallen na jarenlang werkzaam te zijn geweest in […]

Lees meer
10 feb

Samenwerking met ENGIE en Coca-Cola Europacific Partners ...

Aan het einde van het jaar 2022 zijn wij benaderd door ENGIE voor advies met betrekking tot de beveiliging en veiligheid bij Coca-Cola Europacific Partners […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews