direct contact
073 644 0273

Nieuws

15 aug

Zichtbare en onzichtbare beveiliging

Als u aan beveiliging denkt, dan kunnen verschillende beveiligingsvormen bij u opkomen. Aan sommige vormen van beveiliging denkt u misschien eerder dan aan andere. Dat komt omdat die beveiligingsvormen u waarschijnlijk meer opvallen. En dat kan kloppen, want er bestaat inderdaad een verschil tussen zichtbare en onzichtbare beveiliging. Welke vormen van zichtbare en onzichtbare beveiliging er zijn en welke voor- en nadelen ze hebben, leest u in dit blog.

Zichtbare vormen van beveiliging

De naam zegt het al: zichtbare beveiliging is een vorm van beveiliging die zichtbaar is voor het publiek. U ziet deze beveiligingsvormen dus als u bijvoorbeeld een gebouw bezoekt, op een evenement bent of in een winkel loopt. Bekende vormen van zichtbare beveiliging zijn fysieke beveiligers (die opvallen door hun uniformen en hulpmiddelen, zoals oortjes), camerabeveiliging en grote hekken. Ook toegangspoorten waar u uzelf kunt legitimeren behoren tot zichtbare beveiliging.

Voordelen zichtbare beveiliging

Het grootste voordeel van zichtbare beveiliging is dat het veel mensen afschrikt. Omdat mensen doorhebben dat ze in de gaten worden gehouden, is de kans kleiner dat ze zich sociaal ongewenst of crimineel zullen gedragen. Ze zijn zich er immers van bewust dat de pakkans groot is als ze de fout in gaan! De aanwezigheid van zichtbare beveiliging zorgt er daarnaast voor dat mensen zich een stuk veiliger voelen op de plek waar ze zijn. Als ze zien dat er een beveiliger rondloopt, camera hangt of tascontrole wordt uitgevoerd, dan geeft dat vertrouwen dat criminaliteit snel wordt aangepakt. Kortom, dat er écht iets aan mogelijke criminaliteit wordt gedaan. Tot slot nemen zichtbare, geüniformeerde beveiligers vaak een gastvrije rol op zich, waardoor gasten, klanten en bezoekers zich welkom voelen.

Nadelen zichtbare beveiliging

Hoewel zichtbare beveiliging de kans vergroot dat kwaadwillenden afzien van hun plannen, kan het er juist ook voor zorgen dat ze hun plannen aanpassen. Waardoor ze – met de juiste trucjes – alsnog hun gang kunnen gaan. Vooral als vooraf al duidelijk is dat er beveiliging aanwezig is, is er nog voldoende tijd om te bedenken hoe dit te omzeilen. Ook kan zichtbare beveiliging ervoor zorgen dat aanwezigen zich té gecontroleerd voelen, met name als het om een combinatie van meerdere zichtbare beveiligingsvormen gaat.

Onzichtbare vormen van beveiliging

Het grote doel van onzichtbare beveiliging is dat niemand doorheeft dat het is ingezet. Hieronder vallen dan ook beveiligingsvormen die niet opvallen of zelfs onzichtbaar zijn voor het blote oog. De bekendste vormen van onzichtbare beveiliging zijn verborgen camera’s, warmtesensoren, bewegingssensoren, branddetectiesystemen en gronddetectie. Maar ook persoonsbeveiligers (of lijfwachten) kunnen onopvallend of onzichtbaar ingezet worden.

Voordelen onzichtbare beveiliging

Als onzichtbare beveiliging op de juiste manier wordt ingezet, dan hebben de meeste mensen niet door dat er beveiliging is. En omdat dit niet wordt opgemerkt, kunnen kwaadwillenden de beveiliging ook minder makkelijk omzeilen. Ze weten immers niet welke vormen van beveiliging er op dat moment zijn! Dat maakt onzichtbare beveiliging vaak heel effectief. Een ander groot voordeel van onzichtbare beveiliging is dat de impact op aanwezigen minimaal is. Daar komt bij dat het gevoel van privacy van aanwezigen groter is dan wanneer er zichtbare beveiliging wordt ingezet.

Nadelen onzichtbare beveiliging

Er zitten niet veel nadelen aan onzichtbare beveiliging, behalve dat u bij het gebruik van onzichtbare camera’s rekening moet houden met de privacywetgeving. U mag namelijk niet zomaar opnames maken van klanten, gasten of bezoekers in uw winkel, horecagelegenheid of op uw evenement. Aanwezigen (ook personeel!) moet van de aanwezigheid van camera’s op de hoogte zijn, bijvoorbeeld door een informatiebord of sticker. Anders bent u strafbaar.

Een combinatie werkt het best

In de meeste gevallen is een combinatie van zichtbare en onzichtbare beveiliging het meest effectief. Bijvoorbeeld een combinatie van geüniformeerde beveiligers, camerabeveiliging en bewegingssensoren. Welke vormen van beveiliging het best werken in uw situatie, is afhankelijk van verschillende factoren. Gaat het bijvoorbeeld om beveiliging van een evenement, winkelbeveiliging of objectbeveiliging? En voor welke periode heeft u beveiliging nodig? Bij FSS Security adviseren we u graag over de mogelijkheden die er zijn. Neem contact met ons op en we maken een afspraak.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

NL Film & TV. Filmproductiemaatschappij

Ik ben sinds januari 2022 klant bij FSS Security. Wij hebben FSS Security ingezet om de beveiliging van filmsets en verkeersregelaars te regelen. Dit met als doelstelling om een veilig werkgebied te creëren voor de werknemers en een visuele controle te uitoefenen over de filmset.
Er wordt bijzonder snel geschakeld en zelfs additionele verzoeken op het laatste moment werden gehonoreerd.
Erg fijn dat ze bekend zijn met de buurt en de film locatie, waardoor het werkgebied gelijk vertrouwd aanvoelt.

Mijn ervaring met FSS Security is erg positief. Snelle en heldere communicatie (ook buiten kantoortijden) en alle verzoeken bleken mogelijk. Flexibele instelling, wat bij filmproducties zeer belangrijk is. Fijn dat er één vast aanspreekpunt is, die het reilen en zeilen van de filmset snel onder de knie had.

H&B Logistics. B.V

Wij zijn al sinds 2005 klant bij FSS Security. Zij doen bij ons de logistieke dienstverlening in de vorm van controlerondes. Wat FSS uniek maakt is dat ze zaken gedaan krijgen met zeer korte lijnen, ze hebben een grote flexibiliteit en de betrokkenheid en het meedenken van medewerkers maakt ze dan ook uniek. Wij hebben een zeer goede verstandhouding met FSS Security en hebben dan ook zeer goede ervaringen.

Sportiom Sportfondsen ’s-Hertogenbosch

Wij werken momenteel al enkele jaren samen met FSS waarbij ze ons ondersteunen met de beveiliging. Wat FSS hierin een unieke partner maakt is dat ze zeer snelle service kunnen bieden en daarin ook zeer flexibel zijn. FSS Security schakelt op elke vraag snel en ondersteunen ons daar waar nodig. Dit maakt dat wij een positieve ervaring hebben met FSS Security.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

27 nov

Eerste hulp bij afwezigheid van uw receptionist

Voor uw bedrijf is het van belang dat de receptie altijd bemand is. De receptionist vormt namelijk het visitekaartje van uw organisatie. En het komt […]

Lees meer
16 nov

Wat is mobiele surveillance en wat zijn de voordelen?

Mobiele surveillance is één van de diensten van FSS Security. Wist u dat mobiele surveillance, samen met objectbeveiliging, de meest afgenomen dienst van beveiligingsbedrijven is? […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews