direct contact
073 644 0273

Nieuws

15 aug

Zichtbare en onzichtbare beveiliging

Als u aan beveiliging denkt, dan kunnen verschillende beveiligingsvormen bij u opkomen. Aan sommige vormen van beveiliging denkt u misschien eerder dan aan andere. Dat komt omdat die beveiligingsvormen u waarschijnlijk meer opvallen. En dat kan kloppen, want er bestaat inderdaad een verschil tussen zichtbare en onzichtbare beveiliging. Welke vormen van zichtbare en onzichtbare beveiliging er zijn en welke voor- en nadelen ze hebben, leest u in dit blog.

Zichtbare vormen van beveiliging

De naam zegt het al: zichtbare beveiliging is een vorm van beveiliging die zichtbaar is voor het publiek. U ziet deze beveiligingsvormen dus als u bijvoorbeeld een gebouw bezoekt, op een evenement bent of in een winkel loopt. Bekende vormen van zichtbare beveiliging zijn fysieke beveiligers (die opvallen door hun uniformen en hulpmiddelen, zoals oortjes), camerabeveiliging en grote hekken. Ook toegangspoorten waar u uzelf kunt legitimeren behoren tot zichtbare beveiliging.

Voordelen zichtbare beveiliging

Het grootste voordeel van zichtbare beveiliging is dat het veel mensen afschrikt. Omdat mensen doorhebben dat ze in de gaten worden gehouden, is de kans kleiner dat ze zich sociaal ongewenst of crimineel zullen gedragen. Ze zijn zich er immers van bewust dat de pakkans groot is als ze de fout in gaan! De aanwezigheid van zichtbare beveiliging zorgt er daarnaast voor dat mensen zich een stuk veiliger voelen op de plek waar ze zijn. Als ze zien dat er een beveiliger rondloopt, camera hangt of tascontrole wordt uitgevoerd, dan geeft dat vertrouwen dat criminaliteit snel wordt aangepakt. Kortom, dat er écht iets aan mogelijke criminaliteit wordt gedaan. Tot slot nemen zichtbare, geüniformeerde beveiligers vaak een gastvrije rol op zich, waardoor gasten, klanten en bezoekers zich welkom voelen.

Nadelen zichtbare beveiliging

Hoewel zichtbare beveiliging de kans vergroot dat kwaadwillenden afzien van hun plannen, kan het er juist ook voor zorgen dat ze hun plannen aanpassen. Waardoor ze – met de juiste trucjes – alsnog hun gang kunnen gaan. Vooral als vooraf al duidelijk is dat er beveiliging aanwezig is, is er nog voldoende tijd om te bedenken hoe dit te omzeilen. Ook kan zichtbare beveiliging ervoor zorgen dat aanwezigen zich té gecontroleerd voelen, met name als het om een combinatie van meerdere zichtbare beveiligingsvormen gaat.

Onzichtbare vormen van beveiliging

Het grote doel van onzichtbare beveiliging is dat niemand doorheeft dat het is ingezet. Hieronder vallen dan ook beveiligingsvormen die niet opvallen of zelfs onzichtbaar zijn voor het blote oog. De bekendste vormen van onzichtbare beveiliging zijn verborgen camera’s, warmtesensoren, bewegingssensoren, branddetectiesystemen en gronddetectie. Maar ook persoonsbeveiligers (of lijfwachten) kunnen onopvallend of onzichtbaar ingezet worden.

Voordelen onzichtbare beveiliging

Als onzichtbare beveiliging op de juiste manier wordt ingezet, dan hebben de meeste mensen niet door dat er beveiliging is. En omdat dit niet wordt opgemerkt, kunnen kwaadwillenden de beveiliging ook minder makkelijk omzeilen. Ze weten immers niet welke vormen van beveiliging er op dat moment zijn! Dat maakt onzichtbare beveiliging vaak heel effectief. Een ander groot voordeel van onzichtbare beveiliging is dat de impact op aanwezigen minimaal is. Daar komt bij dat het gevoel van privacy van aanwezigen groter is dan wanneer er zichtbare beveiliging wordt ingezet.

Nadelen onzichtbare beveiliging

Er zitten niet veel nadelen aan onzichtbare beveiliging, behalve dat u bij het gebruik van onzichtbare camera’s rekening moet houden met de privacywetgeving. U mag namelijk niet zomaar opnames maken van klanten, gasten of bezoekers in uw winkel, horecagelegenheid of op uw evenement. Aanwezigen (ook personeel!) moet van de aanwezigheid van camera’s op de hoogte zijn, bijvoorbeeld door een informatiebord of sticker. Anders bent u strafbaar.

Een combinatie werkt het best

In de meeste gevallen is een combinatie van zichtbare en onzichtbare beveiliging het meest effectief. Bijvoorbeeld een combinatie van geüniformeerde beveiligers, camerabeveiliging en bewegingssensoren. Welke vormen van beveiliging het best werken in uw situatie, is afhankelijk van verschillende factoren. Gaat het bijvoorbeeld om beveiliging van een evenement, winkelbeveiliging of objectbeveiliging? En voor welke periode heeft u beveiliging nodig? Bij FSS Security adviseren we u graag over de mogelijkheden die er zijn. Neem contact met ons op en we maken een afspraak.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

BV3 Projectsupport B.V.

Sinds 1 januari 2019 zijn wij klant bij FSS Security. Dit komt omdat wij graag één aanspreekpunt wilden hebben voor de meldkamer en de alarmopvolging. FSS Security pakte deze rol snel en goed op en ging alle locaties langs om alles duidelijk te bespreken. De ervaring die ik heb met FSS Security is dat ze zeer duidelijk communiceren, altijd vriendelijk zijn en tenslotte zeer behulpzaam!

Cryo Solutions B.V.

Wij zijn sinds 4 jaar klant en maken gebruik van de alarmopvolging en het controleren van het pand op wisselende tijdstippen. Wat FSS Security uniek maakt zijn de korte communicatielijnen, met direct de juiste persoon. Onze ervaring met FSS Security is dat ze zeer betrokken zijn en net altijd een stapje meer willen zetten op het moment dat het voor jou even niet uit komt.

Sportiom Sportfondsen ’s-Hertogenbosch

Wij werken momenteel al enkele jaren samen met FSS waarbij ze ons ondersteunen met de beveiliging. Wat FSS hierin een unieke partner maakt is dat ze zeer snelle service kunnen bieden en daarin ook zeer flexibel zijn. FSS Security schakelt op elke vraag snel en ondersteunen ons daar waar nodig. Dit maakt dat wij een positieve ervaring hebben met FSS Security.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

21 mei

Hoe voorkomt u dat uw alarm zonder reden af gaat?

Het gebeurt best veel bij bedrijfspanden: vals alarm. U bent thuis aan het slapen en wordt opgeschrikt door het alarm dat bij uw bedrijfspand afgaat. […]

Lees meer
21 mei

De voordelen van mobiele surveillance op de bouwplaats en...

Een bouwplaats is een plek die goed beveiligd moet worden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Mobiele surveillance is […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews