direct contact
073 644 0273

Nieuws

23 jun

Welke beveiligingsmaatregelen zijn nodig voor een bedrijfspand?

Een bedrijfspand is veel gevallen interessant voor inbrekers, omdat er vaak wel wat kostbare spullen zijn te vinden. Dit betekent dat het belangrijk is om een pand te voorzien van de juiste beveiliging en de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Welke beveiligingsmaatregelen hiervoor nodig zijn? Wij vertellen hier graag meer over in dit blog.

De beveiliging van een pand kan opgedeeld worden in drie categorieën, namelijk: organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen.

Organisatorische maatregelen

Organisatorische maatregelen hebben betrekking tot het bevorderen van de veiligheid door middel van gewoonten. Denk hierbij aan het gebruik van toegangspassen of sleutels. Wie heeft er allemaal toegang tot het pand? Het is verstandig om hier een overzicht van te maken, zodat u weet wie altijd toegang heeft. Daarnaast behoort ook de routine van bijvoorbeeld het sluiten van de ramen en deuren door de laatst aanwezige persoon wanneer hij of zij het pand gaat verlaten tot deze maatregelen.

Bouwkundige maatregelen

Bouwkundige maatregelen zijn maatregelen zoals het hebben van hang- en sluitwerk dat is voorzien van SKG-sterren. SKG is de onafhankelijke Stichting kwaliteit Gevelbouw en maakt gebruik van een sterrensysteem om de veiligheid van een gebouw aan te geven. Daarnaast vallen een goed hekwerk en een beveiligde toegangspoort ook onder de bouwkundige maatregelen.

Elektronische maatregelen

Ook elektronische maatregelen zoals een inbraaksysteem, brandmeldsysteem, videobewaking en omroepinstallatie bevorderen de veiligheid.

Uw pand voorzien van beveiliging? Dit zijn de mogelijkheden:

1.       Installeer een alarmsysteem

Een van de elektronische maatregelen die u kunt nemen om uw pand goed te beveiligen is het installeren van een alarm- of inbraaksysteem. Door een alarmsysteem komt niemand uw pand binnen zonder code. Ook kan een alarmsysteem uitgebreid worden met bewegingssensoren die een melding geven wanneer er beweging wordt gesignaleerd. Gaat het alarm af? Dan kan een professionele beveiliger dit alarm opvolgen en direct in actie komen.

2.       Camerabewaking

Camerabewaking is misschien wel de populairste manier van beveiliging voor een pand. Niet alleen schrikken camera’s af, ook bieden ze een uitkomst wanneer er echt iets heeft plaatsgevonden. Door middel van de camerabeelden kunnen inbrekers bijvoorbeeld herkend worden.

3.       Surveillance

Ook surveillance is een goede manier om uw pand te beveiligen. Getrainde beveiligers weten namelijk waar ze op moeten letten tijdens een controleronde. Staat er nog een raam open terwijl iedereen het pand al heeft verlaten? Of staat er een ladder in de buurt van het hekwerk? Dit zijn voorbeelden van opvallende situaties waarbij een beveiliger direct actie onderneemt.

4.       Receptiedienst

Door uw receptie iedere dag te bemannen, houdt u eenvoudig in de gaten wie uw pand betreedt. Een receptioniste ontvangt namelijk het bezoek en kan deze eventueel identificeren en inschrijven. Daarnaast kan een receptioniste een verdwaalde bezoeker onderscheiden van iemand die geen oprechte plannen heeft. Heeft u zelf geen receptioniste? Het is ook mogelijk om receptiediensten uit te besteden.

Beveiliging van uw pand: het combineren van diensten

Natuurlijk is het ook mogelijk om meerdere beveiligingsdiensten te combineren. Sterker nog: dit zorgt alleen maar voor een betere beveiliging van uw pand. Combineer bijvoorbeeld het maken van een sluitronde met alarmopvolging en eventueel een openingsronde.

Bent u van plan om extra beveiliging te regelen voor uw pand en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of wilt u meer informatie over een specifieke manier van beveiligen? Bij FSS Security zijn wij u graag van dienst. Of het nu gaat om advies over inbraaksystemen of het opvangen van receptiediensten: wij bieden een oplossing voor iedere situatie. Neem daarom gerust contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Qander Consumer Finance B.V.

Wij zijn al jaren klant bij FSS Security en dit is  naar volle tevredenheid! Wat FSS Security uniek maakt is dat ze altijd voor je klaar staan, zeer flexibel zijn en altijd super vriendelijk te werk gaan. Onze ervaring is dat het contact met de contactpersoon altijd goed verloopt, ze zijn altijd bereikbaar, super vriendelijk en staan altijd voor de klant klaar! Kortom, wij hebben dus alleen maar goede ervaringen met FSS Security!

BV3 Projectsupport B.V.

Sinds 1 januari 2019 zijn wij klant bij FSS Security. Dit komt omdat wij graag één aanspreekpunt wilden hebben voor de meldkamer en de alarmopvolging. FSS Security pakte deze rol snel en goed op en ging alle locaties langs om alles duidelijk te bespreken. De ervaring die ik heb met FSS Security is dat ze zeer duidelijk communiceren, altijd vriendelijk zijn en tenslotte zeer behulpzaam!

Sportiom Sportfondsen ’s-Hertogenbosch

Wij werken momenteel al enkele jaren samen met FSS waarbij ze ons ondersteunen met de beveiliging. Wat FSS hierin een unieke partner maakt is dat ze zeer snelle service kunnen bieden en daarin ook zeer flexibel zijn. FSS Security schakelt op elke vraag snel en ondersteunen ons daar waar nodig. Dit maakt dat wij een positieve ervaring hebben met FSS Security.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

21 mei

Hoe voorkomt u dat uw alarm zonder reden af gaat?

Het gebeurt best veel bij bedrijfspanden: vals alarm. U bent thuis aan het slapen en wordt opgeschrikt door het alarm dat bij uw bedrijfspand afgaat. […]

Lees meer
21 mei

De voordelen van mobiele surveillance op de bouwplaats en...

Een bouwplaats is een plek die goed beveiligd moet worden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Mobiele surveillance is […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews