direct contact
073 644 0273

Nieuws

23 jun

Welke beveiligingsmaatregelen zijn nodig voor een bedrijfspand?

Een bedrijfspand is veel gevallen interessant voor inbrekers, omdat er vaak wel wat kostbare spullen zijn te vinden. Dit betekent dat het belangrijk is om een pand te voorzien van de juiste beveiliging en de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Welke beveiligingsmaatregelen hiervoor nodig zijn? Wij vertellen hier graag meer over in dit blog.

De beveiliging van een pand kan opgedeeld worden in drie categorieën, namelijk: organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen.

Organisatorische maatregelen

Organisatorische maatregelen hebben betrekking tot het bevorderen van de veiligheid door middel van gewoonten. Denk hierbij aan het gebruik van toegangspassen of sleutels. Wie heeft er allemaal toegang tot het pand? Het is verstandig om hier een overzicht van te maken, zodat u weet wie altijd toegang heeft. Daarnaast behoort ook de routine van bijvoorbeeld het sluiten van de ramen en deuren door de laatst aanwezige persoon wanneer hij of zij het pand gaat verlaten tot deze maatregelen.

Bouwkundige maatregelen

Bouwkundige maatregelen zijn maatregelen zoals het hebben van hang- en sluitwerk dat is voorzien van SKG-sterren. SKG is de onafhankelijke Stichting kwaliteit Gevelbouw en maakt gebruik van een sterrensysteem om de veiligheid van een gebouw aan te geven. Daarnaast vallen een goed hekwerk en een beveiligde toegangspoort ook onder de bouwkundige maatregelen.

Elektronische maatregelen

Ook elektronische maatregelen zoals een inbraaksysteem, brandmeldsysteem, videobewaking en omroepinstallatie bevorderen de veiligheid.

Uw pand voorzien van beveiliging? Dit zijn de mogelijkheden:

1.       Installeer een alarmsysteem

Een van de elektronische maatregelen die u kunt nemen om uw pand goed te beveiligen is het installeren van een alarm- of inbraaksysteem. Door een alarmsysteem komt niemand uw pand binnen zonder code. Ook kan een alarmsysteem uitgebreid worden met bewegingssensoren die een melding geven wanneer er beweging wordt gesignaleerd. Gaat het alarm af? Dan kan een professionele beveiliger dit alarm opvolgen en direct in actie komen.

2.       Camerabewaking

Camerabewaking is misschien wel de populairste manier van beveiliging voor een pand. Niet alleen schrikken camera’s af, ook bieden ze een uitkomst wanneer er echt iets heeft plaatsgevonden. Door middel van de camerabeelden kunnen inbrekers bijvoorbeeld herkend worden.

3.       Surveillance

Ook surveillance is een goede manier om uw pand te beveiligen. Getrainde beveiligers weten namelijk waar ze op moeten letten tijdens een controleronde. Staat er nog een raam open terwijl iedereen het pand al heeft verlaten? Of staat er een ladder in de buurt van het hekwerk? Dit zijn voorbeelden van opvallende situaties waarbij een beveiliger direct actie onderneemt.

4.       Receptiedienst

Door uw receptie iedere dag te bemannen, houdt u eenvoudig in de gaten wie uw pand betreedt. Een receptioniste ontvangt namelijk het bezoek en kan deze eventueel identificeren en inschrijven. Daarnaast kan een receptioniste een verdwaalde bezoeker onderscheiden van iemand die geen oprechte plannen heeft. Heeft u zelf geen receptioniste? Het is ook mogelijk om receptiediensten uit te besteden.

Beveiliging van uw pand: het combineren van diensten

Natuurlijk is het ook mogelijk om meerdere beveiligingsdiensten te combineren. Sterker nog: dit zorgt alleen maar voor een betere beveiliging van uw pand. Combineer bijvoorbeeld het maken van een sluitronde met alarmopvolging en eventueel een openingsronde.

Bent u van plan om extra beveiliging te regelen voor uw pand en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of wilt u meer informatie over een specifieke manier van beveiligen? Bij FSS Security zijn wij u graag van dienst. Of het nu gaat om advies over inbraaksystemen of het opvangen van receptiediensten: wij bieden een oplossing voor iedere situatie. Neem daarom gerust contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

BV3 Projectsupport B.V.

Sinds 1 januari 2019 zijn wij klant bij FSS Security. Dit komt omdat wij graag één aanspreekpunt wilden hebben voor de meldkamer en de alarmopvolging. FSS Security pakte deze rol snel en goed op en ging alle locaties langs om alles duidelijk te bespreken. De ervaring die ik heb met FSS Security is dat ze zeer duidelijk communiceren, altijd vriendelijk zijn en tenslotte zeer behulpzaam!

H&B Logistics. B.V

Wij zijn al sinds 2005 klant bij FSS Security. Zij doen bij ons de logistieke dienstverlening in de vorm van controlerondes. Wat FSS uniek maakt is dat ze zaken gedaan krijgen met zeer korte lijnen, ze hebben een grote flexibiliteit en de betrokkenheid en het meedenken van medewerkers maakt ze dan ook uniek. Wij hebben een zeer goede verstandhouding met FSS Security en hebben dan ook zeer goede ervaringen.

Winkelcentrum de Helftheuvel

Wij waren de eerste klant van FSS met winkelsurveillance, wij zijn dus al vanaf het eerste moment met FSS Security samen. Wat FSS hierin uniek maakt is dat zij echt een betrouwbare partner zijn en altijd zeer flexibel zijn in hun diensten en personeel. Mijn ervaring met FSS Security is dat ik na 27 jaar nog steeds tevreden ben over de geleverde diensten, dit komt omdat ze altijd meedenkend zijn in het vinden van oplossingen.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

27 nov

Eerste hulp bij afwezigheid van uw receptionist

Voor uw bedrijf is het van belang dat de receptie altijd bemand is. De receptionist vormt namelijk het visitekaartje van uw organisatie. En het komt […]

Lees meer
16 nov

Wat is mobiele surveillance en wat zijn de voordelen?

Mobiele surveillance is één van de diensten van FSS Security. Wist u dat mobiele surveillance, samen met objectbeveiliging, de meest afgenomen dienst van beveiligingsbedrijven is? […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews