direct contact
073 644 0273

Nieuws

23 jun

Wat is objectbeveiliging?

Objectbeveiliging is belangrijk in onder andere kantoorpanden, overheidsgebouwen en winkels. Deze panden ontvangen namelijk dagelijks een grote stroom aan mensen. Hierbij is het belangrijk dat alles goed verloopt, er geen ongenode gasten binnenkomen en er geen vandalisme of diefstal plaatsvindt. Maar wat is objectbeveiliging precies? Wij vertellen u graag meer in dit blog.

Objectbeveiliging is het inzetten van portiers-, beveiligings- en receptiediensten voor de beveiliging van bepaalde objecten tegen vandalisme en diefstal. Een objectbeveiliger is de meest gebruikte vorm van beveiliging en kan worden ingezet op bijna iedere locatie.

Wat doet een objectbeveiliger?

Een objectbeveiliger zorgt voor de beveiliging van objecten en helpt een organisatie met verschillende diensten van veiligheid. De werkzaamheden van een objectbeveiliger bestaan onder andere uit het controleren en registreren van bezoekers. Dit zorgt ervoor dat ongenode gasten de openbare gelegenheid of het particuliere gebouw niet kunnen betreden om de kans op vernieling of diefstal zo klein mogelijk te houden. Daarnaast houdt een objectbeveiliger zich bezig met de volgende taken:

  • Toegangscontrole
  • Brand- en sluitrondes
  • Sleutelbeheer

Een openingsronde of sluitbegeleiding

Naast de beveiliging van objecten draagt een objectbeveiliger ook de verantwoordelijkheid voor het openen en sluiten van kantoorgebouwen. Het maken van controlerondes of openingsrondes en sluitbegeleiding vallen onder de taken van een objectbeveiliger. Zo wordt een veilige situatie gecreëerd voor medewerkers en bezoekers en kunnen eventueel gevaarlijke situaties snel worden onderschept.

Nachtbewaking

Het kan wel eens voorkomen dat een raam of deur niet wordt gesloten. Hierdoor kunnen ongenode gasten ineens een stuk eenvoudiger het pand betreden. Een objectbeveiliger controleert tijdens zijn of haar controle of alles correct is afgesloten zodat dit wordt voorkomen. Ook wordt er meteen gekeken of potentieel gevaarlijk apparatuur is uitgeschakeld. Is alles gecontroleerd en is er niets vreemds gesignaleerd? Dan wordt het gehele gebouw afgesloten en wordt het alarmsysteem ingeschakeld door de objectbeveiliger. Eventueel kan een objectbeveiliger ook bij het pand blijven om deze ’s nachts te beveiligen.

Dus, wat is objectbeveiliging precies?

Objectbeveiliging is best breed. Het is erop gericht om uw pand, medewerkers en bezoekers de juiste bescherming te bieden. Tijdens, maar ook na werktijd. De aanwezigheid van een objectbeveiliger is goed voor uiteenlopende taken. Van receptiediensten waarbij bezoekers worden gecontroleerd en geregistreerd, tot het maken van controlerondes. De aanwezigheid van een objectbeveiliger geeft in veel gevallen automatisch een veiliger gevoel.

Een objectbeveiliger inschakelen?

Wilt u een objectbeveiliger inschakelen voor de beveiliging van uw objecten, medewerkers en bezoekers? Dan is het verstandig om hier niet lang mee te wachten en deze in te schakelen voor er een calamiteit ontstaat. Om erachter te komen waar risico’s liggen binnen uw organisatie en wat er nodig is voor een goede beveiliging, kunt u het beste contact met ons opnemen.

Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden en geven u een persoonlijk en passend advies. Met ruim 25 jaar aan ervaring op het gebied van beveiliging zijn wij bij FSS Security gespecialiseerd in het naadloos aansluiten op iedere situatie. Onze beveiligers staan dan ook 24/7 voor u paraat en hebben ieder een eigen kracht of specialisme.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

NL Film & TV. Filmproductiemaatschappij

Ik ben sinds januari 2022 klant bij FSS Security. Wij hebben FSS Security ingezet om de beveiliging van filmsets en verkeersregelaars te regelen. Dit met als doelstelling om een veilig werkgebied te creëren voor de werknemers en een visuele controle te uitoefenen over de filmset.
Er wordt bijzonder snel geschakeld en zelfs additionele verzoeken op het laatste moment werden gehonoreerd.
Erg fijn dat ze bekend zijn met de buurt en de film locatie, waardoor het werkgebied gelijk vertrouwd aanvoelt.

Mijn ervaring met FSS Security is erg positief. Snelle en heldere communicatie (ook buiten kantoortijden) en alle verzoeken bleken mogelijk. Flexibele instelling, wat bij filmproducties zeer belangrijk is. Fijn dat er één vast aanspreekpunt is, die het reilen en zeilen van de filmset snel onder de knie had.

Winkelcentrum de Helftheuvel

Wij waren de eerste klant van FSS met winkelsurveillance, wij zijn dus al vanaf het eerste moment met FSS Security samen. Wat FSS hierin uniek maakt is dat zij echt een betrouwbare partner zijn en altijd zeer flexibel zijn in hun diensten en personeel. Mijn ervaring met FSS Security is dat ik na 27 jaar nog steeds tevreden ben over de geleverde diensten, dit komt omdat ze altijd meedenkend zijn in het vinden van oplossingen.

H&B Logistics. B.V

Wij zijn al sinds 2005 klant bij FSS Security. Zij doen bij ons de logistieke dienstverlening in de vorm van controlerondes. Wat FSS uniek maakt is dat ze zaken gedaan krijgen met zeer korte lijnen, ze hebben een grote flexibiliteit en de betrokkenheid en het meedenken van medewerkers maakt ze dan ook uniek. Wij hebben een zeer goede verstandhouding met FSS Security en hebben dan ook zeer goede ervaringen.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

21 mei

Hoe voorkomt u dat uw alarm zonder reden af gaat?

Het gebeurt best veel bij bedrijfspanden: vals alarm. U bent thuis aan het slapen en wordt opgeschrikt door het alarm dat bij uw bedrijfspand afgaat. […]

Lees meer
21 mei

De voordelen van mobiele surveillance op de bouwplaats en...

Een bouwplaats is een plek die goed beveiligd moet worden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Mobiele surveillance is […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews