direct contact
073 644 0273

Nieuws

16 nov

Wat is mobiele surveillance en wat zijn de voordelen?

Mobiele surveillance is één van de diensten van FSS Security. Wist u dat mobiele surveillance, samen met objectbeveiliging, de meest afgenomen dienst van beveiligingsbedrijven is? De hoogste tijd dus om een artikel te wijden aan wat mobiele surveillance precies is en wat de voordelen zijn.

Wat is mobiele surveillance?

De belangrijkste vraag om antwoord op te geven in dit artikel is ‘Wat is mobiele surveillance?’. Met mobiele surveillance bedoelen we beveiligers in een surveillanceauto die (controle)rondes in een bepaalde regio of op een bepaalde locatie rijden. Surveillancerondes worden door ons uitgevoerd op onregelmatige tijdstippen en wisselende routes, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Op deze manier worden diverse objecten zoals bouwplaatsen, kantoren, bedrijventerreinen of technische installaties het best beveiligd. Controles worden zowel binnen als buiten uitgevoerd. De surveillanceauto is voorzien van alle nodige communicatieapparatuur, zodat (wanneer nodig) de hulpdiensten ingeschakeld kunnen worden.

Maar onder mobiele surveillance valt veel meer dan alleen de preventieve beveiliging van een pand of bedrijventerrein. Het openen en sluiten van locaties of een periodieke welzijnscontrole behoort ook tot de mogelijkheden. En een andere belangrijke taak is alarmopvolging. Dit betekent dat de mobiele surveillant ter plaatse gaat als hij een melding ontvangt, omdat er een alarm afgaat.

Tenslotte kan mobiele surveillance ook op afroep plaatsvinden. Hiermee bedoelen we dat een centralist van een beveiligingsbedrijf via videobewaking een object in de gaten houdt en iets verdachts constateert. Hierna wordt de dichtstbijzijnde surveillant langs gestuurd.

De voordelen van mobiele surveillance

Wanneer u kiest voor mobiele surveillance, kiest u voor de volgende voordelen:

  • 24 uur per dag, zeven dagen per week
    Mobiele surveillance wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week op onregelmatige tijdstippen en wisselende routes uitgevoerd. Hierdoor wordt het risico op inbraak- of brandschade verkleind.
  • Preventieve vorm van beveiliging
    Mobiele surveillance biedt een preventieve vorm van beveiliging. Inbrekers of andere verdachte personen worden afgeschrikt door het feit dat er ‘altijd’ iemand in de buurt kan zijn.
  • Professionele beveiligers
    Mobiele surveillance wordt uitgevoerd door professionele beveiligers van FSS Security die precies weten hoe ze in (gevaarlijke) situaties moeten reageren en handelen.
  • Flexibiliteit
    Mobiele surveillance biedt flexibiliteit én mobiliteit voor de beveiligers. Met de surveillanceauto kunnen ze eenvoudig en snel diverse objecten en terreinen controleren. Het beveiligingsbereik wordt zo vergroot en het is eenvoudiger om snel te reageren op onverwachte incidenten en noodgevallen. Ook ’s nachts.
  • Kostenbesparing
    In vergelijking met traditionele bewakingsoplossingen kan mobiele surveillance een kosteneffectieve oplossing zijn. Dit omdat het bovendien mogelijk is om gedurende een bepaald dagdeel of alleen in de nacht gebruik te maken van deze dienst.
  • Verschillende oplossingen versterken elkaar
    Door gebruik te maken van bewakingscamera’s en andere technologieën in combinatie met de alarmcentrale op afstand en mobiele surveillance op locatie, versterken de verschillende beveiligingsoplossingen elkaar. Een mobiele surveillant kan beter identificeren én reageren op verdachte activiteiten. Op deze manier bent u verzekerd van een vlotte en effectieve beveiliging.
  • Een adviserende rol
    De mobiele surveillant kan daarnaast een adviserende rol aannemen. Hij of zij is natuurlijk als geen ander op de hoogte van de donkere hoekjes en onveilige gedeeltes van uw pand of het terrein. En kan daarin dus goed beveiligingsadvies geven over eventuele andere technische oplossingen op het gebied van beveiliging.

Meer informatie?

Wilt u de beveiliging van uw bedrijventerrein graag uitbreiden? Dan is mobiele surveillance van FSS Security wellicht de oplossing voor u. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

BV3 Projectsupport B.V.

Sinds 1 januari 2019 zijn wij klant bij FSS Security. Dit komt omdat wij graag één aanspreekpunt wilden hebben voor de meldkamer en de alarmopvolging. FSS Security pakte deze rol snel en goed op en ging alle locaties langs om alles duidelijk te bespreken. De ervaring die ik heb met FSS Security is dat ze zeer duidelijk communiceren, altijd vriendelijk zijn en tenslotte zeer behulpzaam!

Cryo Solutions B.V.

Wij zijn sinds 4 jaar klant en maken gebruik van de alarmopvolging en het controleren van het pand op wisselende tijdstippen. Wat FSS Security uniek maakt zijn de korte communicatielijnen, met direct de juiste persoon. Onze ervaring met FSS Security is dat ze zeer betrokken zijn en net altijd een stapje meer willen zetten op het moment dat het voor jou even niet uit komt.

Thinc Ahead

FSS Security biedt een uitstekende dienstverlening waarbij er altijd met de klant wordt meegedacht om de dienst zo goed mogelijk te laten verlopen. De ervaring die wij hebben is dan ook positief. Ze zijn betrokken, meedenkend en er is goed en snel contact met de verantwoordelijke contactpersoon. De beveiligers hebben een professionele houding en uitstraling en wij vinden het dus een prettige samenwerking.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

10 apr

Inbraakmeldingen in Den Bosch hoger dan een jaar geleden

Landelijk neemt het aantal woninginbraken al jaren af. In maart 10 jaar geleden waren er ongeveer 6500 woninginbraken. Dit jaar in diezelfde maand waren er […]

Lees meer
27 nov

Eerste hulp bij afwezigheid van uw receptionist

Voor uw bedrijf is het van belang dat de receptie altijd bemand is. De receptionist vormt namelijk het visitekaartje van uw organisatie. En het komt […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews