direct contact
073 644 0273

Nieuws

27 sep

Wat doet een winkelsurveillant precies?

Waarom is hij zo waardevol?

Veel winkeliers vinden hun beroep prachtig. Het contact met klanten en de verkoop van mooie producten zijn belangrijke redenen waarom winkeliers dagelijks met veel plezier naar hun werk gaan. Maar aan het winkelierswerk zit ook een keerzijde. Want waar (waardevolle) producten worden verkocht, bestaat de kans op diefstal. Helaas zijn er al heel wat winkeliers die in hun carrière met diefstal geconfronteerd zijn. Om de kans op diefstal of criminele activiteit in winkels te verkleinen én om direct in te kunnen grijpen in zulke situaties, wordt vaak een winkelsurveillant ingezet. Wat is een winkelsurveillant precies en wat houdt hun functie verder in?

Wat is een winkelsurveillant en wat doet hij of zij precies?

Een winkelsurveillant is een beveiliger die werkzaam is in winkels, winkelcentra en de directe omgeving van deze plekken. Winkelsurveillanten hebben een belangrijke taak: het winkelpersoneel beveiligen en de goederen in de winkel bewaken. Maar dat is niet het enige wat winkelsurveillanten doen als ze aan het werk zijn. Hun werkzaamheden bestaan ook uit:

  • Het algemeen toezicht houden in een winkel;
  • Informatie verschaffen aan bezoekers;
  • Het aannemen en opbergen van tassen (als deze niet mogen worden meegenomen in de winkel);
  • Het uitvoeren van openings- en sluitrondes. Het doel hiervan is voornamelijk om verdachte situaties op tijd te signaleren, zodat eventuele overvallen kunnen worden voorkomen;
  • Het signaleren van gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan brandbare goederen die op onveilige plekken liggen.

Als een winkelsurveillant een situatie, persoon of handeling signaleert die onrust veroorzaakt – of het nu om een strafbaar feit gaat of niet – dan zal hij of zij ingrijpen en op de juiste manier handelen.

Wist u trouwens dat een winkelsurveillant nooit standaard in één winkel staat? Hij of zij wordt in verschillende winkels en op afwisselende dagen ingezet. Dit omdat er een kans bestaat dat het winkelpersoneel en de winkelsurveillant te vriendschappelijk met elkaar omgaan, wat invloed kan hebben op de waakzaamheid van de winkelsurveillant.

Wat is een onzichtbare winkelsurveillant?

Onzichtbare beveiliging is een heel effectieve beveiligingsvorm. Omdat onzichtbare beveiliging vaak niet wordt opgemerkt, kunnen kwaadwillenden dit ook niet zomaar omzeilen. Dat geldt ook voor een onzichtbare winkelsurveillant. Waar een zichtbare winkelsurveillant herkenbaar is aan zijn of haar uniform, is een onzichtbare winkelsurveillant onherkenbaar: deze draagt namelijk ‘gewoon’ burgerkleding. Vaak mengt de onzichtbare winkelsurveillant zich ook tussen het winkelend publiek en personeel. Daardoor valt het nog minder op dat het eigenlijk een beveiliger is die de boel nauwlettend in de gaten houdt. Nog een voordeel van een onzichtbare beveiliging: de impact op de bezoekers is minder groot. Dat komt de beleving van het winkelend publiek ten goede.

Een waardevolle rol

De winkelsurveillant vervult een ontzettend waardevolle rol in de winkel. Hij of zij waarborgt de veiligheid van de klanten en het personeel, bewaakt de goederen en zorgt voor rust in de zaak. Daar komt bij dat de zichtbare winkelsurveillant een aanspreekpunt voor alle aanwezigen én gastheer is. Bij FSS Security kunnen we u uitstekend van dienst zijn op het gebied van winkelbeveiliging. Maatwerk behoort tot de mogelijkheden. Wilt u meer weten of passend advies ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Cryo Solutions B.V.

Wij zijn sinds 4 jaar klant en maken gebruik van de alarmopvolging en het controleren van het pand op wisselende tijdstippen. Wat FSS Security uniek maakt zijn de korte communicatielijnen, met direct de juiste persoon. Onze ervaring met FSS Security is dat ze zeer betrokken zijn en net altijd een stapje meer willen zetten op het moment dat het voor jou even niet uit komt.

Thinc Ahead

FSS Security biedt een uitstekende dienstverlening waarbij er altijd met de klant wordt meegedacht om de dienst zo goed mogelijk te laten verlopen. De ervaring die wij hebben is dan ook positief. Ze zijn betrokken, meedenkend en er is goed en snel contact met de verantwoordelijke contactpersoon. De beveiligers hebben een professionele houding en uitstraling en wij vinden het dus een prettige samenwerking.

H&B Logistics. B.V

Wij zijn al sinds 2005 klant bij FSS Security. Zij doen bij ons de logistieke dienstverlening in de vorm van controlerondes. Wat FSS uniek maakt is dat ze zaken gedaan krijgen met zeer korte lijnen, ze hebben een grote flexibiliteit en de betrokkenheid en het meedenken van medewerkers maakt ze dan ook uniek. Wij hebben een zeer goede verstandhouding met FSS Security en hebben dan ook zeer goede ervaringen.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

13 okt

Samenwerking opleiding FSS Security – Capabel Onder...

Kort & betaalde opleiding met baangarantie in de Beveiligingssector! Op donderdag 3 november organiseert Capabel Onderwijs in samenwerking met FSS Security een kennismaking met de […]

Lees meer
12 sep

Beveiliging inhuren

Zo pakt u dat aan Veiligheid zou prioriteit moeten zijn voor iedereen. Dat geldt zeker als u een bedrijf of organisatie heeft. U wilt uw […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews