direct contact
073 644 0273

Nieuws

27 aug

Waarom zorgbeveiliging essentieel is

Beveiliging van een evenement, kantoorpand of expositie wordt over het algemeen vrij normaal gevonden. Veel mensen zijn zich immers bewust van de risico’s die bij zulke locaties en situaties komen kijken. We kennen dan ook allemaal wel beelden van een onrustig feest, een overval in een winkel of een gewelddadige diefstal, of ze nu realistisch zijn of niet. Aan een zorginstelling wordt vaak minder snel gedacht als het om beveiliging gaat. Dat is gewoon een veilige omgeving, nietwaar? Toch is een zorginstelling net zo vatbaar voor veiligheidsrisico’s als een restaurant, winkel en kantoorpand. Zorgbeveiliging is dan ook essentieel. Wij leggen u uit waarom.

Onvoorspelbare situaties

De belangrijkste reden waarom zorgbeveiliging zo belangrijk is, is omdat zorginstellingen met hele onvoorspelbare situaties te maken kunnen krijgen. Met name psychiatrische patiënten, die soms roekeloos of zelfs agressief kunnen reageren, kunnen onvoorspelbare momenten voor zorgpersoneel of medepatiënten veroorzaken. In het ergste geval kunnen er spoedsituaties ontstaan die de veiligheid van zorgpersoneel en/of medepatiënten ernstig in gevaar brengen. Denk aan situaties waar geweld bij komt kijken. Als er geen grip meer is op de patiënt, dan kunnen zorgbeveiligers ingrijpen. Bijvoorbeeld door ondersteuning te bieden bij het toedienen van medicatie of door de patiënt over te plaatsen naar een andere afdeling.

Onvoorspelbare situaties door naasten van patiënten

Onvoorspelbare situaties kunnen niet alleen worden veroorzaakt door patiënten, maar ook door familieleden of vrienden die patiënten komen bezoeken. In situaties die veel emoties oproepen, kunnen de gemoederen soms hoog oplopen. Dierbaren van de patiënt kunnen dan uit onmacht reageren en een dreigende situatie veroorzaken voor zorgpersoneel. Door preventief professionele zorgbeveiligers in de buurt te hebben, kan worden voorkomen dat situaties uit de hand lopen.

In- en uitloop bezoekers

Bij veel zorginstellingen kunnen mensen gewoon in- en uitlopen. Ook mensen die niets op die plek te zoeken hebben. Zorgbeveiligers zorgen ervoor dat zulke mensen buiten de deur van de zorginstelling blijven. Dat vergroot de veiligheid van de aanwezigen in het pand én zorgt ervoor dat de primaire werkzaamheden in de zorginstelling gewoon door kunnen gaan.

Zorgbeveiligers: de juiste reactie in elke situatie

Zorgbeveiliging is een vak apart. Beveiligers moeten namelijk in elke situatie op de juiste manier kunnen reageren. Zo is het in veel gevallen essentieel om rustig te blijven en begrip te tonen voor de situatie, hoe ernstig deze ook is geëscaleerd. Zorgbeveiligers zijn dan ook getraind om de-escalerend op te treden.

En dat niet alleen. Voor zowel zorgpersoneel als patiënten zijn zorgbeveiligers vaak een vertrouwd gezicht op een afdeling. Het zorgt voor rust; het idee dat er een professional in de buurt is die de boel onder controle heeft, is een prettig gevoel.

Zorgbeveiliging regelt u vandaag nog

Als veiligheid ergens gewaarborgd moet worden, dan is het wel op een plek waar zorg wordt verleend. Patiënten en cliënten moeten in een zorginstelling in alle veiligheid kunnen werken aan hun herstel. Andersom moet zorgpersoneel ook op een veilige manier én in een veilige omgeving hun werk kunnen doen. Zorgbeveiliging is dus niet iets wat overwogen, maar gewoon geregeld moet worden! Bij FSS Security zetten we professionele en betrouwbare zorgbeveiligers in wanneer u dat wil. Dat kan zelfs 24/7. Vragen, advies nodig of direct inschakelen? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Sportiom Sportfondsen ’s-Hertogenbosch

Wij werken momenteel al enkele jaren samen met FSS waarbij ze ons ondersteunen met de beveiliging. Wat FSS hierin een unieke partner maakt is dat ze zeer snelle service kunnen bieden en daarin ook zeer flexibel zijn. FSS Security schakelt op elke vraag snel en ondersteunen ons daar waar nodig. Dit maakt dat wij een positieve ervaring hebben met FSS Security.

Cryo Solutions B.V.

Wij zijn sinds 4 jaar klant en maken gebruik van de alarmopvolging en het controleren van het pand op wisselende tijdstippen. Wat FSS Security uniek maakt zijn de korte communicatielijnen, met direct de juiste persoon. Onze ervaring met FSS Security is dat ze zeer betrokken zijn en net altijd een stapje meer willen zetten op het moment dat het voor jou even niet uit komt.

H&B Logistics. B.V

Wij zijn al sinds 2005 klant bij FSS Security. Zij doen bij ons de logistieke dienstverlening in de vorm van controlerondes. Wat FSS uniek maakt is dat ze zaken gedaan krijgen met zeer korte lijnen, ze hebben een grote flexibiliteit en de betrokkenheid en het meedenken van medewerkers maakt ze dan ook uniek. Wij hebben een zeer goede verstandhouding met FSS Security en hebben dan ook zeer goede ervaringen.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

21 mei

Hoe voorkomt u dat uw alarm zonder reden af gaat?

Het gebeurt best veel bij bedrijfspanden: vals alarm. U bent thuis aan het slapen en wordt opgeschrikt door het alarm dat bij uw bedrijfspand afgaat. […]

Lees meer
21 mei

De voordelen van mobiele surveillance op de bouwplaats en...

Een bouwplaats is een plek die goed beveiligd moet worden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Mobiele surveillance is […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews