direct contact
073 644 0273

Nieuws

27 aug

Waarom zorgbeveiliging essentieel is

Beveiliging van een evenement, kantoorpand of expositie wordt over het algemeen vrij normaal gevonden. Veel mensen zijn zich immers bewust van de risico’s die bij zulke locaties en situaties komen kijken. We kennen dan ook allemaal wel beelden van een onrustig feest, een overval in een winkel of een gewelddadige diefstal, of ze nu realistisch zijn of niet. Aan een zorginstelling wordt vaak minder snel gedacht als het om beveiliging gaat. Dat is gewoon een veilige omgeving, nietwaar? Toch is een zorginstelling net zo vatbaar voor veiligheidsrisico’s als een restaurant, winkel en kantoorpand. Zorgbeveiliging is dan ook essentieel. Wij leggen u uit waarom.

Onvoorspelbare situaties

De belangrijkste reden waarom zorgbeveiliging zo belangrijk is, is omdat zorginstellingen met hele onvoorspelbare situaties te maken kunnen krijgen. Met name psychiatrische patiënten, die soms roekeloos of zelfs agressief kunnen reageren, kunnen onvoorspelbare momenten voor zorgpersoneel of medepatiënten veroorzaken. In het ergste geval kunnen er spoedsituaties ontstaan die de veiligheid van zorgpersoneel en/of medepatiënten ernstig in gevaar brengen. Denk aan situaties waar geweld bij komt kijken. Als er geen grip meer is op de patiënt, dan kunnen zorgbeveiligers ingrijpen. Bijvoorbeeld door ondersteuning te bieden bij het toedienen van medicatie of door de patiënt over te plaatsen naar een andere afdeling.

Onvoorspelbare situaties door naasten van patiënten

Onvoorspelbare situaties kunnen niet alleen worden veroorzaakt door patiënten, maar ook door familieleden of vrienden die patiënten komen bezoeken. In situaties die veel emoties oproepen, kunnen de gemoederen soms hoog oplopen. Dierbaren van de patiënt kunnen dan uit onmacht reageren en een dreigende situatie veroorzaken voor zorgpersoneel. Door preventief professionele zorgbeveiligers in de buurt te hebben, kan worden voorkomen dat situaties uit de hand lopen.

In- en uitloop bezoekers

Bij veel zorginstellingen kunnen mensen gewoon in- en uitlopen. Ook mensen die niets op die plek te zoeken hebben. Zorgbeveiligers zorgen ervoor dat zulke mensen buiten de deur van de zorginstelling blijven. Dat vergroot de veiligheid van de aanwezigen in het pand én zorgt ervoor dat de primaire werkzaamheden in de zorginstelling gewoon door kunnen gaan.

Zorgbeveiligers: de juiste reactie in elke situatie

Zorgbeveiliging is een vak apart. Beveiligers moeten namelijk in elke situatie op de juiste manier kunnen reageren. Zo is het in veel gevallen essentieel om rustig te blijven en begrip te tonen voor de situatie, hoe ernstig deze ook is geëscaleerd. Zorgbeveiligers zijn dan ook getraind om de-escalerend op te treden.

En dat niet alleen. Voor zowel zorgpersoneel als patiënten zijn zorgbeveiligers vaak een vertrouwd gezicht op een afdeling. Het zorgt voor rust; het idee dat er een professional in de buurt is die de boel onder controle heeft, is een prettig gevoel.

Zorgbeveiliging regelt u vandaag nog

Als veiligheid ergens gewaarborgd moet worden, dan is het wel op een plek waar zorg wordt verleend. Patiënten en cliënten moeten in een zorginstelling in alle veiligheid kunnen werken aan hun herstel. Andersom moet zorgpersoneel ook op een veilige manier én in een veilige omgeving hun werk kunnen doen. Zorgbeveiliging is dus niet iets wat overwogen, maar gewoon geregeld moet worden! Bij FSS Security zetten we professionele en betrouwbare zorgbeveiligers in wanneer u dat wil. Dat kan zelfs 24/7. Vragen, advies nodig of direct inschakelen? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Qander Consumer Finance B.V.

Wij zijn al jaren klant bij FSS Security en dit is  naar volle tevredenheid! Wat FSS Security uniek maakt is dat ze altijd voor je klaar staan, zeer flexibel zijn en altijd super vriendelijk te werk gaan. Onze ervaring is dat het contact met de contactpersoon altijd goed verloopt, ze zijn altijd bereikbaar, super vriendelijk en staan altijd voor de klant klaar! Kortom, wij hebben dus alleen maar goede ervaringen met FSS Security!

NL Film & TV. Filmproductiemaatschappij

Ik ben sinds januari 2022 klant bij FSS Security. Wij hebben FSS Security ingezet om de beveiliging van filmsets en verkeersregelaars te regelen. Dit met als doelstelling om een veilig werkgebied te creëren voor de werknemers en een visuele controle te uitoefenen over de filmset.
Er wordt bijzonder snel geschakeld en zelfs additionele verzoeken op het laatste moment werden gehonoreerd.
Erg fijn dat ze bekend zijn met de buurt en de film locatie, waardoor het werkgebied gelijk vertrouwd aanvoelt.

Mijn ervaring met FSS Security is erg positief. Snelle en heldere communicatie (ook buiten kantoortijden) en alle verzoeken bleken mogelijk. Flexibele instelling, wat bij filmproducties zeer belangrijk is. Fijn dat er één vast aanspreekpunt is, die het reilen en zeilen van de filmset snel onder de knie had.

Winkelcentrum de Helftheuvel

Wij waren de eerste klant van FSS met winkelsurveillance, wij zijn dus al vanaf het eerste moment met FSS Security samen. Wat FSS hierin uniek maakt is dat zij echt een betrouwbare partner zijn en altijd zeer flexibel zijn in hun diensten en personeel. Mijn ervaring met FSS Security is dat ik na 27 jaar nog steeds tevreden ben over de geleverde diensten, dit komt omdat ze altijd meedenkend zijn in het vinden van oplossingen.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

23 mei

Re-integratie

Op 62-jarige leeftijd kwam Salih in een Werkfit maken traject bij Peijnenburg Re-integratie, nadat hij ziek was uitgevallen na jarenlang werkzaam te zijn geweest in […]

Lees meer
10 feb

Samenwerking met ENGIE en Coca-Cola Europacific Partners ...

Aan het einde van het jaar 2022 zijn wij benaderd door ENGIE voor advies met betrekking tot de beveiliging en veiligheid bij Coca-Cola Europacific Partners […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews