direct contact
073 644 0273

Nieuws

30 jan

Waarom de beveiliging een uniform draagt

Iemand die werkt in de beveiliging herkent u vaak door het uniform. Beveiligingskleding is namelijk verplicht voor iedere beveiliger. Het straalt gezag en herkenbaarheid uit: iets wat erg belangrijk is in de beveiliging. De minister van Justitie en Veiligheid heeft daarom richtlijnen opgesteld waaraan een uniform moet voldoen voor het gedragen mag worden in de beveiliging. In dit blog leest u dan ook wat deze regels zijn en waarom het zo belangrijk is dat iedereen die in de beveiliging werkt een uniform draagt.

Waar moet een uniform aan voldoen?

Het uniform van een persoon die werkt in de beveiliging hoeft in principe maar aan twee voorwaarden te voldoen. Zo moet het uniform een logo bevatten van de beveiligingsorganisatie waar een beveiliger werkzaam is en is het noodzakelijk om een V-teken te dragen op de kleding. Dit V-teken is vastgesteld door de minister van Justitie en Veiligheid voor particuliere beveiligers.

Naast de twee bovenstaande verplichtingen, zijn er nog een aantal regels over wat niet op het uniform van een medewerker in de beveiliging mag zitten. Zo mag het uniform niet op een politie-uniform lijken en mogen er ook geen logo’s, emblemen of andere herkenningstekens van de politie op het uniform zitten. Ook mogen er geen logo’s, emblemen of andere tekens worden aangebracht die onderscheid maken in rang.

Een geschikt uniform

Het uniform van de beveiliging moet voldoen aan een aantal regels, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het uniform comfortabel zit en tegen een stootje kan. Daarnaast moet het uniform ook geschikt zijn voor de verschillende weersinvloeden. Onder een uniform van de beveiliging vallen daarom meerdere soorten kleding, zoals: overhemden, truien, polo’s, bodywarmers, kostuums, vesten, combat schoenen of andere schoenen met beveiliging en kogel- en steekwerende vesten.

In veel gevallen heeft het uniform de kleur zwart of donkerblauw. Indien de kleur van het uniform donkerblauw is, is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de pantalon. Deze mag namelijk geen bies hebben. Dit is een streep stof aan de zijkant van de broek die vaak de kleur zwart heeft. In het geval van een zwarte pantalon is het niet nodig om rekening te houden met de bies.

Voor een beveiliger een uniform mag dragen, is het belangrijk om deze te laten goedkeuren door de minister van Justitie en Veiligheid. Sterker nog, dit is verplicht. Op deze manier wordt gecontroleerd of ieder uniform in de beveiliging voldoet aan de opgestelde regels en wordt de herkenbaarheid van beveiligingskleding gewaarborgd.

Waarom is het dragen van een uniform belangrijk?

In de particuliere beveiliging CAO staat geschreven dat een werknemer een uniform dient te dragen tijdens het werk als beveiliger, tenzij dit anders staat aangegeven. Iedere medewerker in de beveiliging dient dan ook zijn of haar uniform te onderhouden en te dragen. De herkenbaarheid die hierdoor ontstaat is namelijk erg belangrijk. In geval van nood zal een beveiliger snel te herkennen zijn, waardoor iemand sneller om hulp van vragen en er vervolgens snel actie ondernomen kan worden.

Meer informatie?

Heeft u vragen over het uniform wat onze beveiligers dragen? Of wilt u meer informatie over de verschillende soorten beveiliging waarin onze beveiligers gespecialiseerd zijn? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

NL Film & TV. Filmproductiemaatschappij

Ik ben sinds januari 2022 klant bij FSS Security. Wij hebben FSS Security ingezet om de beveiliging van filmsets en verkeersregelaars te regelen. Dit met als doelstelling om een veilig werkgebied te creëren voor de werknemers en een visuele controle te uitoefenen over de filmset.
Er wordt bijzonder snel geschakeld en zelfs additionele verzoeken op het laatste moment werden gehonoreerd.
Erg fijn dat ze bekend zijn met de buurt en de film locatie, waardoor het werkgebied gelijk vertrouwd aanvoelt.

Mijn ervaring met FSS Security is erg positief. Snelle en heldere communicatie (ook buiten kantoortijden) en alle verzoeken bleken mogelijk. Flexibele instelling, wat bij filmproducties zeer belangrijk is. Fijn dat er één vast aanspreekpunt is, die het reilen en zeilen van de filmset snel onder de knie had.

BV3 Projectsupport B.V.

Sinds 1 januari 2019 zijn wij klant bij FSS Security. Dit komt omdat wij graag één aanspreekpunt wilden hebben voor de meldkamer en de alarmopvolging. FSS Security pakte deze rol snel en goed op en ging alle locaties langs om alles duidelijk te bespreken. De ervaring die ik heb met FSS Security is dat ze zeer duidelijk communiceren, altijd vriendelijk zijn en tenslotte zeer behulpzaam!

Qander Consumer Finance B.V.

Wij zijn al jaren klant bij FSS Security en dit is  naar volle tevredenheid! Wat FSS Security uniek maakt is dat ze altijd voor je klaar staan, zeer flexibel zijn en altijd super vriendelijk te werk gaan. Onze ervaring is dat het contact met de contactpersoon altijd goed verloopt, ze zijn altijd bereikbaar, super vriendelijk en staan altijd voor de klant klaar! Kortom, wij hebben dus alleen maar goede ervaringen met FSS Security!

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

21 mei

Hoe voorkomt u dat uw alarm zonder reden af gaat?

Het gebeurt best veel bij bedrijfspanden: vals alarm. U bent thuis aan het slapen en wordt opgeschrikt door het alarm dat bij uw bedrijfspand afgaat. […]

Lees meer
21 mei

De voordelen van mobiele surveillance op de bouwplaats en...

Een bouwplaats is een plek die goed beveiligd moet worden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Mobiele surveillance is […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews