direct contact
073 644 0273

Nieuws

30 jan

Waarom de beveiliging een uniform draagt

Iemand die werkt in de beveiliging herkent u vaak door het uniform. Beveiligingskleding is namelijk verplicht voor iedere beveiliger. Het straalt gezag en herkenbaarheid uit: iets wat erg belangrijk is in de beveiliging. De minister van Justitie en Veiligheid heeft daarom richtlijnen opgesteld waaraan een uniform moet voldoen voor het gedragen mag worden in de beveiliging. In dit blog leest u dan ook wat deze regels zijn en waarom het zo belangrijk is dat iedereen die in de beveiliging werkt een uniform draagt.

Waar moet een uniform aan voldoen?

Het uniform van een persoon die werkt in de beveiliging hoeft in principe maar aan twee voorwaarden te voldoen. Zo moet het uniform een logo bevatten van de beveiligingsorganisatie waar een beveiliger werkzaam is en is het noodzakelijk om een V-teken te dragen op de kleding. Dit V-teken is vastgesteld door de minister van Justitie en Veiligheid voor particuliere beveiligers.

Naast de twee bovenstaande verplichtingen, zijn er nog een aantal regels over wat niet op het uniform van een medewerker in de beveiliging mag zitten. Zo mag het uniform niet op een politie-uniform lijken en mogen er ook geen logo’s, emblemen of andere herkenningstekens van de politie op het uniform zitten. Ook mogen er geen logo’s, emblemen of andere tekens worden aangebracht die onderscheid maken in rang.

Een geschikt uniform

Het uniform van de beveiliging moet voldoen aan een aantal regels, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het uniform comfortabel zit en tegen een stootje kan. Daarnaast moet het uniform ook geschikt zijn voor de verschillende weersinvloeden. Onder een uniform van de beveiliging vallen daarom meerdere soorten kleding, zoals: overhemden, truien, polo’s, bodywarmers, kostuums, vesten, combat schoenen of andere schoenen met beveiliging en kogel- en steekwerende vesten.

In veel gevallen heeft het uniform de kleur zwart of donkerblauw. Indien de kleur van het uniform donkerblauw is, is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de pantalon. Deze mag namelijk geen bies hebben. Dit is een streep stof aan de zijkant van de broek die vaak de kleur zwart heeft. In het geval van een zwarte pantalon is het niet nodig om rekening te houden met de bies.

Voor een beveiliger een uniform mag dragen, is het belangrijk om deze te laten goedkeuren door de minister van Justitie en Veiligheid. Sterker nog, dit is verplicht. Op deze manier wordt gecontroleerd of ieder uniform in de beveiliging voldoet aan de opgestelde regels en wordt de herkenbaarheid van beveiligingskleding gewaarborgd.

Waarom is het dragen van een uniform belangrijk?

In de particuliere beveiliging CAO staat geschreven dat een werknemer een uniform dient te dragen tijdens het werk als beveiliger, tenzij dit anders staat aangegeven. Iedere medewerker in de beveiliging dient dan ook zijn of haar uniform te onderhouden en te dragen. De herkenbaarheid die hierdoor ontstaat is namelijk erg belangrijk. In geval van nood zal een beveiliger snel te herkennen zijn, waardoor iemand sneller om hulp van vragen en er vervolgens snel actie ondernomen kan worden.

Meer informatie?

Heeft u vragen over het uniform wat onze beveiligers dragen? Of wilt u meer informatie over de verschillende soorten beveiliging waarin onze beveiligers gespecialiseerd zijn? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Cryo Solutions B.V.

Wij zijn sinds 4 jaar klant en maken gebruik van de alarmopvolging en het controleren van het pand op wisselende tijdstippen. Wat FSS Security uniek maakt zijn de korte communicatielijnen, met direct de juiste persoon. Onze ervaring met FSS Security is dat ze zeer betrokken zijn en net altijd een stapje meer willen zetten op het moment dat het voor jou even niet uit komt.

Thinc Ahead

FSS Security biedt een uitstekende dienstverlening waarbij er altijd met de klant wordt meegedacht om de dienst zo goed mogelijk te laten verlopen. De ervaring die wij hebben is dan ook positief. Ze zijn betrokken, meedenkend en er is goed en snel contact met de verantwoordelijke contactpersoon. De beveiligers hebben een professionele houding en uitstraling en wij vinden het dus een prettige samenwerking.

Winkelcentrum de Helftheuvel

Wij waren de eerste klant van FSS met winkelsurveillance, wij zijn dus al vanaf het eerste moment met FSS Security samen. Wat FSS hierin uniek maakt is dat zij echt een betrouwbare partner zijn en altijd zeer flexibel zijn in hun diensten en personeel. Mijn ervaring met FSS Security is dat ik na 27 jaar nog steeds tevreden ben over de geleverde diensten, dit komt omdat ze altijd meedenkend zijn in het vinden van oplossingen.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

10 feb

Samenwerking met ENGIE en Coca-Cola Europacific Partners ...

Aan het einde van het jaar 2022 zijn wij benaderd door ENGIE voor advies met betrekking tot de beveiliging en veiligheid bij Coca-Cola Europacific Partners […]

Lees meer
06 jan

De verschillende soorten beveiliging

Beveiliging komt in verschillende soorten en maten. Zo zijn er onzichtbare vormen van beveiliging waarvan u waarschijnlijk geen idee hebt, maar zijn er ook zichtbare […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews