direct contact
073 644 0273

Nieuws

05 nov

De impact van een winkeloverval op uw personeel

Ieder jaar vinden er een hoop winkelovervallen plaats in Nederland. Hoewel er de laatste jaren een duidelijke afname te zien is, blijft iedere winkeloverval er eentje te veel. Het heeft namelijk een enorme impact op het personeel en de klanten die zich op dat moment in of rondom te winkel bevinden. En of het nu gaat om een gewapende of gewelddadige overval: iedere winkeloverval heeft grote gevolgen voor uw personeel. In dit blog vertellen wij u graag meer over de impact die een winkeloverval heeft op uw personeel en waarom goede winkelbeveiliging zo belangrijk is.

Vaak zet een winkeloverval het leven van de slachtoffers namelijk voor een lange tijd op zijn kop. Hierbij gaat het vooral om het emotionele aspect, maar er is ook vaak sprake van lichamelijk letsel. Wanneer er geweld is gebruikt tijdens de winkeloverval bijvoorbeeld. In veel gevallen gaat een winkeloverval gepaard met een mishandeling of verwonding van de slachtoffers door de dader.

Wat te doen na een overval

Een winkeloverval roept in veel gevallen een hoop heftige emoties op bij slachtoffers. Denk hierbij aan angst, verdriet en het hebben van een onveilig gevoel. Dit is allemaal volstrekt normaal. Ook kan het zo zijn dat een slachtoffer zich achteraf schuldig voelt of graag anders had willen reageren op de situatie. Ook dit is normaal. Als mens kiezen wij namelijk niet zelf hoe wij reageren op een winkeloverval. Het is daarom belangrijk om vooral zoveel mogelijk hulp te bieden aan uw personeel. Oordeel hierbij niet over de emoties van het slachtoffer en geef de ruimte die het slachtoffer nodig heeft om alles te kunnen verwerken.

Een winkeloverval voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen, zeker in het geval van een winkeloverval. Helaas is het niet mogelijk om deze altijd te voorkomen. Wel is het mogelijk om de kans te verminderen. Hiervoor is het nodig om goed zicht te krijgen op de risicofactoren die uw winkel heeft. Voor een groot deel is dit afhankelijk van de goederen die u verkoopt in uw winkel. Op basis hiervan kunt u maatregelen nemen om uw winkel zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor een dader. Zo is het installeren van een goed beveiligingssysteem inclusief bewakingscamera’s altijd een goede maatregel. Maar met stipt op nummer één staat het inschakelen van fysieke beveiliging.

Soorten beveiliging

Om de kans op een winkeloverval zo klein mogelijk te maken, is het mogelijk om fysieke beveiliging in te huren. Op het gebied van beveiliging zijn er verschillende mogelijkheden. Wij hebben deze voor u op een rijtje gezet.

Winkelbeveiliging
Winkelbeveiliging zorgt ervoor dat uw personeel én klanten met een veilig gevoel door uw winkel lopen. Een winkelbeveiliger weet namelijk hoe ze op moeten treden bij situaties als een winkeloverval, poging tot diefstal of vernielingen. Daarnaast heeft een winkelbeveiliger een BHV en AED certificaat waardoor hij of zij ook op kan treden wanneer er eerste hulp moet worden verleend.

Het voordeel van een winkelbeveiliger is dat deze beveiliger ook een praatje kan maken met onder andere vaste klanten. Dit creëert een positieve winkelervaring en zorgt er bovendien voor dat winkeldieven en overvallers wegblijven, omdat zij niet van aandacht houden.

Sluitbegeleiding
Wanneer er meer kans is op een winkeloverval tijdens het sluiten van een winkel door de aanwezigheid van waardevolle spullen of u liever niet hebt dat alle medewerkers een sleutel bezitten, is het een optie om sluitbegeleiding in te huren. Het beveiligingsbedrijf neemt in dit geval de juiste veiligheidsmaatregelen, controleert op eventuele verdachte omstandigheden en sluit het pand vervolgens op een veilige manier af.

Ook is sluitbegeleiding te combineren met een openingsronde. In dit geval opent een beveiliger uw winkel en loopt een rondje om te controleren of er geen verdachte omstandigheden zijn.

Beveiliging door FSS Security

Naast bovengenoemde diensten die door FSS Security kunnen worden uitgevoerd, kunt u bij ons ook terecht voor andere beveiligingsdiensten. Denk hierbij aan objectbeveiliging, alarmopvolging, receptiediensten of speciale leveringen zoals calamiteiten diensten en begeleiding bij geld-/waardetransport. De beveiligers van FSS Security zijn gespecialiseerd in verschillende manieren van beveiliging en verkleinen samen met u de kans op een winkeloverval. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw winkel? Neem dan contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Thinc Ahead

FSS Security biedt een uitstekende dienstverlening waarbij er altijd met de klant wordt meegedacht om de dienst zo goed mogelijk te laten verlopen. De ervaring die wij hebben is dan ook positief. Ze zijn betrokken, meedenkend en er is goed en snel contact met de verantwoordelijke contactpersoon. De beveiligers hebben een professionele houding en uitstraling en wij vinden het dus een prettige samenwerking.

H&B Logistics. B.V

Wij zijn al sinds 2005 klant bij FSS Security. Zij doen bij ons de logistieke dienstverlening in de vorm van controlerondes. Wat FSS uniek maakt is dat ze zaken gedaan krijgen met zeer korte lijnen, ze hebben een grote flexibiliteit en de betrokkenheid en het meedenken van medewerkers maakt ze dan ook uniek. Wij hebben een zeer goede verstandhouding met FSS Security en hebben dan ook zeer goede ervaringen.

NL Film & TV. Filmproductiemaatschappij

Ik ben sinds januari 2022 klant bij FSS Security. Wij hebben FSS Security ingezet om de beveiliging van filmsets en verkeersregelaars te regelen. Dit met als doelstelling om een veilig werkgebied te creëren voor de werknemers en een visuele controle te uitoefenen over de filmset.
Er wordt bijzonder snel geschakeld en zelfs additionele verzoeken op het laatste moment werden gehonoreerd.
Erg fijn dat ze bekend zijn met de buurt en de film locatie, waardoor het werkgebied gelijk vertrouwd aanvoelt.

Mijn ervaring met FSS Security is erg positief. Snelle en heldere communicatie (ook buiten kantoortijden) en alle verzoeken bleken mogelijk. Flexibele instelling, wat bij filmproducties zeer belangrijk is. Fijn dat er één vast aanspreekpunt is, die het reilen en zeilen van de filmset snel onder de knie had.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

21 mei

Hoe voorkomt u dat uw alarm zonder reden af gaat?

Het gebeurt best veel bij bedrijfspanden: vals alarm. U bent thuis aan het slapen en wordt opgeschrikt door het alarm dat bij uw bedrijfspand afgaat. […]

Lees meer
21 mei

De voordelen van mobiele surveillance op de bouwplaats en...

Een bouwplaats is een plek die goed beveiligd moet worden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Mobiele surveillance is […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews