direct contact
073 644 0273

Nieuws

23 okt

De effectiviteit van schoolbeveiliging

Calamiteiten als vernielingen, intimidaties, diefstal en geweldsincidenten komen helaas regelmatig voor op scholen. Hierbij zorgen vooral de vernielingen door vandalisme en diefstal voor een hoop onnodige kosten. Maar wat nog erger is, is dat hierdoor de veiligheid van scholieren en medewerkers van de school in gevaar komt. Dit terwijl veiligheid enorm belangrijk is in een leer- en werkomgeving. Om ervoor te zorgen dat scholieren en werknemers veilig kunnen leren en werken, wordt schoolbeveiliging ingezet. In dit blog leest u alles over de effectiviteit van schoolbeveiliging.

Schoolbeveiliging – wat houdt het precies in?

Schoolbeveiliging wordt ingezet om scholieren, docenten, directieleden en andere medewerkers een veilig gevoel te geven, zodat zij zich vrij kunnen voortbewegen in en om het schoolgebouw. Ook worden alle eigendommen bewaakt en beschermd.

De beveiliging van een school wordt uitgevoerd door een schoolbeveiliger. Deze voert verschillende werkzaamheden uit, zoals het uitvoeren van controlerondes, het uitvoeren van een bezoekersregistratie, het toezicht houden op camerabeelden en het uitvoeren van toegangscontroles. Daarnaast is een schoolbeveiliger in staat om hulpverlening te bieden wanneer er een ongeval plaatsvindt.

Het belang van schoolbeveiliging

Iedereen verdient een veilige omgeving om in te leren. Incidenten zoals vandalisme, agressie, vernielingen en geweld bevorderen dit veilige gevoel niet. Wanneer een scholier of medewerker te maken krijgt met een van deze incidenten, kan dit effect hebben op de prestaties. Om er zeker van te zijn dat iedereen zich veilig voelt, is schoolbeveiliging erg belangrijk.

Natuurlijk heeft iedere school een conciërge die altijd een oogje in het zeil houdt, maar dit is niet altijd voldoende voor een volledig veilig klimaat. Door middel van versterking in de vorm van professionele beveiligers, is het wel mogelijk om een veilig klimaat te garanderen. Deze schoolbeveiligers houden continu alle activiteiten en bewegingen in en om de school in de gaten. Zo kunnen zij ingrijpen wanneer er sprake is van agressie, vandalisme of diefstal. Dit zorgt ervoor dat docenten hun aandacht volledig kunnen storten op het lesgeven en scholieren zich kunnen focussen op het opnemen van de lesstof. Bovendien blijft de veiligheid van scholieren, medewerkers en andere bezoekers altijd gewaarborgd door schoolbeveiliging.

Het belang van hospitality

In het geval van een goede schoolbeveiliging is de juiste, professionele benadering enorm belangrijk. Zo is het van belang dat een schoolbeveiliger weet hoe hij of zij om moet gaan met bepaalde situaties en met verschillende doelgroepen. Kortom, hospitality speelt een belangrijke rol in het geval van schoolbeveiliging. Schoolbeveiligers zijn er namelijk niet alleen om een gebied of gebouw veilig te houden. Naast een goede schoolbeveiliging horen zij ook voor een prettige sfeer te zorgen binnen een school, zodat iedere scholier of medewerker een veilig gevoel krijgt. Tevens ontstaat hierdoor een vertrouwensband, iets wat enorm belangrijk is voor een goede schoolbeveiliging.

De effectiviteit

Het effect van schoolbeveiliging is enorm. Zo zorgt een veilige omgeving voor hogere leer- en werkprestaties en speelt ook de beleving van veiligheid een grote rol. Het is namelijk erg belangrijk dat scholieren, medewerkers en andere bezoekers zich veilig voelen op een school. Daarnaast is voorkomen altijd beter dan genezen.

Of het nu gaat om controlerondes, toegangscontroles of receptiediensten: FSS Security helpt u in het creëren van een veilige omgeving. De beveiligers van FSS Security zijn gespecialiseerd in verschillende manieren van beveiliging, zo ook schoolbeveiliging. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer weten over deze manier van beveiligen? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Thinc Ahead

FSS Security biedt een uitstekende dienstverlening waarbij er altijd met de klant wordt meegedacht om de dienst zo goed mogelijk te laten verlopen. De ervaring die wij hebben is dan ook positief. Ze zijn betrokken, meedenkend en er is goed en snel contact met de verantwoordelijke contactpersoon. De beveiligers hebben een professionele houding en uitstraling en wij vinden het dus een prettige samenwerking.

Sportiom Sportfondsen ’s-Hertogenbosch

Wij werken momenteel al enkele jaren samen met FSS waarbij ze ons ondersteunen met de beveiliging. Wat FSS hierin een unieke partner maakt is dat ze zeer snelle service kunnen bieden en daarin ook zeer flexibel zijn. FSS Security schakelt op elke vraag snel en ondersteunen ons daar waar nodig. Dit maakt dat wij een positieve ervaring hebben met FSS Security.

NL Film & TV. Filmproductiemaatschappij

Ik ben sinds januari 2022 klant bij FSS Security. Wij hebben FSS Security ingezet om de beveiliging van filmsets en verkeersregelaars te regelen. Dit met als doelstelling om een veilig werkgebied te creëren voor de werknemers en een visuele controle te uitoefenen over de filmset.
Er wordt bijzonder snel geschakeld en zelfs additionele verzoeken op het laatste moment werden gehonoreerd.
Erg fijn dat ze bekend zijn met de buurt en de film locatie, waardoor het werkgebied gelijk vertrouwd aanvoelt.

Mijn ervaring met FSS Security is erg positief. Snelle en heldere communicatie (ook buiten kantoortijden) en alle verzoeken bleken mogelijk. Flexibele instelling, wat bij filmproducties zeer belangrijk is. Fijn dat er één vast aanspreekpunt is, die het reilen en zeilen van de filmset snel onder de knie had.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

23 mei

Re-integratie

Op 62-jarige leeftijd kwam Salih in een Werkfit maken traject bij Peijnenburg Re-integratie, nadat hij ziek was uitgevallen na jarenlang werkzaam te zijn geweest in […]

Lees meer
10 feb

Samenwerking met ENGIE en Coca-Cola Europacific Partners ...

Aan het einde van het jaar 2022 zijn wij benaderd door ENGIE voor advies met betrekking tot de beveiliging en veiligheid bij Coca-Cola Europacific Partners […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews