direct contact
073 644 0273

Nieuws

23 okt

De effectiviteit van schoolbeveiliging

Calamiteiten als vernielingen, intimidaties, diefstal en geweldsincidenten komen helaas regelmatig voor op scholen. Hierbij zorgen vooral de vernielingen door vandalisme en diefstal voor een hoop onnodige kosten. Maar wat nog erger is, is dat hierdoor de veiligheid van scholieren en medewerkers van de school in gevaar komt. Dit terwijl veiligheid enorm belangrijk is in een leer- en werkomgeving. Om ervoor te zorgen dat scholieren en werknemers veilig kunnen leren en werken, wordt schoolbeveiliging ingezet. In dit blog leest u alles over de effectiviteit van schoolbeveiliging.

Schoolbeveiliging – wat houdt het precies in?

Schoolbeveiliging wordt ingezet om scholieren, docenten, directieleden en andere medewerkers een veilig gevoel te geven, zodat zij zich vrij kunnen voortbewegen in en om het schoolgebouw. Ook worden alle eigendommen bewaakt en beschermd.

De beveiliging van een school wordt uitgevoerd door een schoolbeveiliger. Deze voert verschillende werkzaamheden uit, zoals het uitvoeren van controlerondes, het uitvoeren van een bezoekersregistratie, het toezicht houden op camerabeelden en het uitvoeren van toegangscontroles. Daarnaast is een schoolbeveiliger in staat om hulpverlening te bieden wanneer er een ongeval plaatsvindt.

Het belang van schoolbeveiliging

Iedereen verdient een veilige omgeving om in te leren. Incidenten zoals vandalisme, agressie, vernielingen en geweld bevorderen dit veilige gevoel niet. Wanneer een scholier of medewerker te maken krijgt met een van deze incidenten, kan dit effect hebben op de prestaties. Om er zeker van te zijn dat iedereen zich veilig voelt, is schoolbeveiliging erg belangrijk.

Natuurlijk heeft iedere school een conciërge die altijd een oogje in het zeil houdt, maar dit is niet altijd voldoende voor een volledig veilig klimaat. Door middel van versterking in de vorm van professionele beveiligers, is het wel mogelijk om een veilig klimaat te garanderen. Deze schoolbeveiligers houden continu alle activiteiten en bewegingen in en om de school in de gaten. Zo kunnen zij ingrijpen wanneer er sprake is van agressie, vandalisme of diefstal. Dit zorgt ervoor dat docenten hun aandacht volledig kunnen storten op het lesgeven en scholieren zich kunnen focussen op het opnemen van de lesstof. Bovendien blijft de veiligheid van scholieren, medewerkers en andere bezoekers altijd gewaarborgd door schoolbeveiliging.

Het belang van hospitality

In het geval van een goede schoolbeveiliging is de juiste, professionele benadering enorm belangrijk. Zo is het van belang dat een schoolbeveiliger weet hoe hij of zij om moet gaan met bepaalde situaties en met verschillende doelgroepen. Kortom, hospitality speelt een belangrijke rol in het geval van schoolbeveiliging. Schoolbeveiligers zijn er namelijk niet alleen om een gebied of gebouw veilig te houden. Naast een goede schoolbeveiliging horen zij ook voor een prettige sfeer te zorgen binnen een school, zodat iedere scholier of medewerker een veilig gevoel krijgt. Tevens ontstaat hierdoor een vertrouwensband, iets wat enorm belangrijk is voor een goede schoolbeveiliging.

De effectiviteit

Het effect van schoolbeveiliging is enorm. Zo zorgt een veilige omgeving voor hogere leer- en werkprestaties en speelt ook de beleving van veiligheid een grote rol. Het is namelijk erg belangrijk dat scholieren, medewerkers en andere bezoekers zich veilig voelen op een school. Daarnaast is voorkomen altijd beter dan genezen.

Of het nu gaat om controlerondes, toegangscontroles of receptiediensten: FSS Security helpt u in het creëren van een veilige omgeving. De beveiligers van FSS Security zijn gespecialiseerd in verschillende manieren van beveiliging, zo ook schoolbeveiliging. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer weten over deze manier van beveiligen? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

BV3 Projectsupport B.V.

Sinds 1 januari 2019 zijn wij klant bij FSS Security. Dit komt omdat wij graag één aanspreekpunt wilden hebben voor de meldkamer en de alarmopvolging. FSS Security pakte deze rol snel en goed op en ging alle locaties langs om alles duidelijk te bespreken. De ervaring die ik heb met FSS Security is dat ze zeer duidelijk communiceren, altijd vriendelijk zijn en tenslotte zeer behulpzaam!

Sportiom Sportfondsen ’s-Hertogenbosch

Wij werken momenteel al enkele jaren samen met FSS waarbij ze ons ondersteunen met de beveiliging. Wat FSS hierin een unieke partner maakt is dat ze zeer snelle service kunnen bieden en daarin ook zeer flexibel zijn. FSS Security schakelt op elke vraag snel en ondersteunen ons daar waar nodig. Dit maakt dat wij een positieve ervaring hebben met FSS Security.

Qander Consumer Finance B.V.

Wij zijn al jaren klant bij FSS Security en dit is  naar volle tevredenheid! Wat FSS Security uniek maakt is dat ze altijd voor je klaar staan, zeer flexibel zijn en altijd super vriendelijk te werk gaan. Onze ervaring is dat het contact met de contactpersoon altijd goed verloopt, ze zijn altijd bereikbaar, super vriendelijk en staan altijd voor de klant klaar! Kortom, wij hebben dus alleen maar goede ervaringen met FSS Security!

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

27 nov

Eerste hulp bij afwezigheid van uw receptionist

Voor uw bedrijf is het van belang dat de receptie altijd bemand is. De receptionist vormt namelijk het visitekaartje van uw organisatie. En het komt […]

Lees meer
16 nov

Wat is mobiele surveillance en wat zijn de voordelen?

Mobiele surveillance is één van de diensten van FSS Security. Wist u dat mobiele surveillance, samen met objectbeveiliging, de meest afgenomen dienst van beveiligingsbedrijven is? […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews