direct contact
073 644 0273

Nieuws

21 mei

De 5 meest voorkomende beveiligingsrisico’s voor objecten

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij FSS Security. Zo ook bij winkels, kantoorpanden en andere plekken waar iedere dag veel mensen langskomen. Denk hierbij aan overheidsinstanties en recreatieparken. Objectbeveiligers zorgen voor orde en rust voor openbare panden. Maar wat is een objectbeveiliger en wat zijn de eventuele beveiligingsrisico’s?

Objectbeveiliging is het inzetten van beveiligers voor de bescherming van winkels, kantoorpanden, overheidsgebouwen en andere plekken die veel doorstroom hebben. Dit kan het inzetten van portiers zijn, maar ook een receptiedienst behoort tot objectbeveiliging. Het beveiligen en waarborgen van de veiligheid van deze gebouwen kan voor de nodige beveiligingsrisico’s zorgen. Daarom brengen we de 5 meest voorkomende beveiligingsrisico’s in kaart.

Wat doet een objectbeveiliger?

Objectbeveiliging is een breed begrip en een objectbeveiliger heeft veel verschillende taken. De meest voorkomende taken zijn:

  • Het houden van openings- en sluitrondes
  • Controle op goederen die binnenkomen en opgestuurd worden
  • Toegangscontroles en bezoekersregistratie
  • Receptiediensten
  • Uitlezen van camerabeelden

5 beveiligingsrisico’s bij objectbeveiliging

Het beveiligen van objecten brengt de nodige risico’s met zich mee. Een objectbeveiliger waarborgt de veiligheid van objecten en is een vriendelijk gezicht voor bezoekers. Er zijn situaties waarop beveiligers extra alert moeten zijn, hierin zijn ze uiteraard ook goed getraind. De meest voorkomende beveiligingsrisico’s bij objectbeveiliging zijn onder anderen:

1. Insluipgevaar
Insluiping is net iets anders dan inbreken. Een persoon betreedt via de normale ingang een kantoorpand of winkel, met de intentie om goederen te stelen. Om insluipgevaar te verkleinen, is het belangrijk dat beveiligers goed registreren wie de bezoekers zijn en wat hun intentie is.

2. Diefstal
Bij objectbeveiliging is een van de grootste taken het beschermen van de objecten in een gebouw. Een van de veel voorkomende beveiligingsrisico’s is dan ook diefstal. Beveiligers zijn echter getraind om alert te zijn op pogingen tot diefstal, en zullen alles doen om het te voorkomen.

3. Geweld
Bij beveiligingsrisico’s voor objectbeveiligers hoort ook het risico tot geweld. Conflicten zijn vaak met een goed gesprek op te lossen, maar het kan gebeuren dat er geweld wordt gebruikt tegen objectbeveiligers in uitzonderlijke situaties.

4. Ongewenst gedrag
Ongewenst gedrag behoort ook tot een van de veel voorkomende beveiligingsrisico’s voor een objectbeveiliger. Ongewenst gedrag valt onder overtreding van het huisregelement. Het kan gebeuren dat iemand de andere bezoekers lastig valt, een persoon onder invloed lijkt van verdovende middelen of niet respectvol omgaat met medewerkers en beveiligers.

5. Bedrijfsspionage
Een vijfde onderdeel dat tot de beveiligingsrisico’s hoort is bedrijfsspionage. Bedrijfsspionage houdt in dat iemand informatie van een bedrijf verzameld vanuit binnenin, bijvoorbeeld activiteiten of data. Die informatie wordt dan door de spion doorgegeven aan een ander bedrijf (de concurrent).

FSS Security voor uw objectbeveiliging

Wanneer u kiest voor objectbeveiliging van FSS Security, kiest u voor een betrouwbare partner. Al onze beveiligers zijn vriendelijk, representatief en handelen op een proactieve manier. Met meer dan 25 jaar ervaring kunnen we adequaat reageren op iedere situatie.

Wilt u uw organisatie behoeden voor beveiligingsrisico’s? FSS Security staat dag en nacht, zeven dagen per week voor u klaar. Om het nu om risico’s van buitenaf of binnenuit gaat, bij FSS Security kunt u altijd uitgaan van professionele beveiliging van uw pand. Neem contact met ons op om samen een plan te maken voor de best mogelijke beveiliging voor u en uw objecten.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

BV3 Projectsupport B.V.

Sinds 1 januari 2019 zijn wij klant bij FSS Security. Dit komt omdat wij graag één aanspreekpunt wilden hebben voor de meldkamer en de alarmopvolging. FSS Security pakte deze rol snel en goed op en ging alle locaties langs om alles duidelijk te bespreken. De ervaring die ik heb met FSS Security is dat ze zeer duidelijk communiceren, altijd vriendelijk zijn en tenslotte zeer behulpzaam!

Thinc Ahead

FSS Security biedt een uitstekende dienstverlening waarbij er altijd met de klant wordt meegedacht om de dienst zo goed mogelijk te laten verlopen. De ervaring die wij hebben is dan ook positief. Ze zijn betrokken, meedenkend en er is goed en snel contact met de verantwoordelijke contactpersoon. De beveiligers hebben een professionele houding en uitstraling en wij vinden het dus een prettige samenwerking.

Cryo Solutions B.V.

Wij zijn sinds 4 jaar klant en maken gebruik van de alarmopvolging en het controleren van het pand op wisselende tijdstippen. Wat FSS Security uniek maakt zijn de korte communicatielijnen, met direct de juiste persoon. Onze ervaring met FSS Security is dat ze zeer betrokken zijn en net altijd een stapje meer willen zetten op het moment dat het voor jou even niet uit komt.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

21 mei

Hoe voorkomt u dat uw alarm zonder reden af gaat?

Het gebeurt best veel bij bedrijfspanden: vals alarm. U bent thuis aan het slapen en wordt opgeschrikt door het alarm dat bij uw bedrijfspand afgaat. […]

Lees meer
21 mei

De voordelen van mobiele surveillance op de bouwplaats en...

Een bouwplaats is een plek die goed beveiligd moet worden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Mobiele surveillance is […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews