direct contact
073 644 0273

Nieuws

21 mei

De 5 belangrijkste tips voor een snelle en effectieve alarmopvolging

Een goed alarmsysteem is tegenwoordig een must-have, voor bedrijven maar ook voor particulieren. Het grootste voordeel van een (zichtbaar) alarmsysteem is dat het afschrikkend werkt voor inbrekers, waardoor het alarmsysteem ook preventief werkt. Ook is het in veel gevallen verplicht gesteld door verzekeringsmaatschappijen bij bedrijven met waardevolle goederen. Denk hierbij aan juweliers of winkels met een waardevol assortiment of magazijn. Mocht een alarm toch afgaan, zijn de handelingen daarna van cruciaal belang. FSS Security heeft al meer dan 30 jaar ervaring met alarmopvolging. Daarom leggen wij uit wat het precies inhoudt en wat een aantal goede tips zijn voor een snelle en effectieve alarmopvolging.

Wat is alarmopvolging?

Alarmopvolging is alles wat er gebeurt na het afgaan van een alarm in een bedrijfspand, woning, bouwplaats of industrieterrein. Dit kan gaan om een inbraakalarm, brandalarm of een ander soort alarm. Bij een alarmopvolging wordt een surveillant bij een melding ter plaatse gestuurd volgens de procedure zoals we vooraf met u als klant afstemmen. Als het nodig is, worden ook samenwerkingspartners zoals de politie of brandweer ingezet. Zo is uw pand zo veilig mogelijk en wordt er snel en effectief gehandeld bij een alarmmelding.

5 tips voor snelle en effectieve alarmopvolging

1. Bepaal of het om een vals alarm gaat
Het kan voorkomen dat een alarm afgaat terwijl er eigenlijk niets aan de hand is. Als er snel vastgesteld kan worden dat het om een vals alarm gaat, hoeven er geen beveiligers of hulpdiensten naar de locatie te haasten. Dit scheelt tijd, en vooral geld in de alarmopvolging.

2. Alarmverificatie
Een belangrijke eerste stap in de alarmopvolging, na het vaststellen dat het geen vals alarm is, is nagaan waarom een alarm is afgegaan. Meestal gebeurt dit met camerabeelden of beveiligers die ter plaatse zijn. Zodra de reden voor een alarmmelding duidelijk is, zijn de volgende handelingen van de alarmopvolging sneller en effectiever.

3. Beveiligers op locatie
Na een alarmmelding in een bedrijfspand gaan beveiligers zo snel mogelijk naar de locatie en gaan op onderzoek uit. Ze zoeken naar sporen van inbraak en controleren bij een brandmelding of er echt brand is. Surveillanten van FSS Security zijn 24/7 beschikbaar en zijn altijd snel op locatie.

4. De juiste hulpdiensten inschakelen
Het is van groot belang om snel de juiste hulpdiensten in te schakelen, mocht het nodig zijn. Gaat het om een brandmelding? Stuur direct de brandweer naar de locatie toe. Zijn er verdachte personen of is er poging tot inbraak? Zorg dan dat de politie snel ter plaatse is.

5. Zet een mobiele cameramast in
Met een mobiele cameramast wordt een pand of bouwplaats 24/7 in de gaten gehouden, zonder dat er op ieder moment van de dag beveiliging aanwezig is. De mobiele cameramast beschikt over slimme detectiesoftware. Zodra er iets gedetecteerd wordt krijgt de meldkamer bericht, waarna zij snel en effectief kunnen handelen.

Alarmopvolging van FSS Security

Alarmopvolging komt in verschillende soorten en maten, bij FSS Security bieden we alarmopvolging in de volgende situaties:

Inbraaksysteem
Brandmeldcentrale
Mobiele cameramast
Mobiele alarmkoffer

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van alarmopvolging in uw specifieke situatie? Of wilt u graag voorzien worden in een goed beveiligingsadvies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we naar een plan wat perfect bij u past.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Sportiom Sportfondsen ’s-Hertogenbosch

Wij werken momenteel al enkele jaren samen met FSS waarbij ze ons ondersteunen met de beveiliging. Wat FSS hierin een unieke partner maakt is dat ze zeer snelle service kunnen bieden en daarin ook zeer flexibel zijn. FSS Security schakelt op elke vraag snel en ondersteunen ons daar waar nodig. Dit maakt dat wij een positieve ervaring hebben met FSS Security.

Bossche Boulevard

FSS Security is een lokale speler. Hierdoor is er veel kennis over de problemen die spelen in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ook het directe contact, de korte lijnen en de flexibiliteit maken FSS Security uniek. Verder is het een professionele organisatie die werkt met getrainde medewerkers die weten wat er van ze verwacht wordt.

NL Film & TV. Filmproductiemaatschappij

Ik ben sinds januari 2022 klant bij FSS Security. Wij hebben FSS Security ingezet om de beveiliging van filmsets en verkeersregelaars te regelen. Dit met als doelstelling om een veilig werkgebied te creëren voor de werknemers en een visuele controle te uitoefenen over de filmset.
Er wordt bijzonder snel geschakeld en zelfs additionele verzoeken op het laatste moment werden gehonoreerd.
Erg fijn dat ze bekend zijn met de buurt en de film locatie, waardoor het werkgebied gelijk vertrouwd aanvoelt.

Mijn ervaring met FSS Security is erg positief. Snelle en heldere communicatie (ook buiten kantoortijden) en alle verzoeken bleken mogelijk. Flexibele instelling, wat bij filmproducties zeer belangrijk is. Fijn dat er één vast aanspreekpunt is, die het reilen en zeilen van de filmset snel onder de knie had.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

21 mei

Hoe voorkomt u dat uw alarm zonder reden af gaat?

Het gebeurt best veel bij bedrijfspanden: vals alarm. U bent thuis aan het slapen en wordt opgeschrikt door het alarm dat bij uw bedrijfspand afgaat. […]

Lees meer
21 mei

De voordelen van mobiele surveillance op de bouwplaats en...

Een bouwplaats is een plek die goed beveiligd moet worden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Mobiele surveillance is […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews