direct contact
073 644 0273

Nieuws

21 mei

Beveiligingsrisico’s in de logistieke sector: objectbeveiliging als oplossing

De logistieke sector bevat veel verschillende schakels waar veel verschillende bedrijven en partijen aan deelnemen. In een sector met zoveel partijen zijn uiteraard beveiligingsrisico’s. Hoe kunnen we zorgen dat alles in de logistieke sector, van opslag tot transport, zo veilig mogelijk verloopt? Het inzetten van objectbeveiliging kan een goede steun in de rug zijn om risico’s tegen te gaan.

Wat is objectbeveiliging?

We noemen objectbeveiliging als oplossing voor beveiligingsrisico’s in de logistieke sector, maar wat is objectbeveiliging precies? Objectbeveiliging staat letterlijk voor ‘het beveiligen van objecten’. Het is een heel breed begrip: objectbeveiliging kan ingezet worden om winkels, tankstations, kantoorpanden, overheidsgebouwen en natuurlijk opslagpanden te beveiligen. In deze gebouwen komen en gaan iedere dag veel mensen en de meeste gebouwen hebben ook letterlijke objecten die beschermd moeten worden. Bij een bouwplaats zijn deze objecten bijvoorbeeld het apparatuur en de dure machines die worden gebruikt. Bij objectbeveiliging hoort onder andere:

  • Het uitvoeren van visitaties
  • Indien gewenst, CP bij calamiteiten
  • Bezoekerspassen registratie

Beveiliging in de logistieke sector

Beveiliging in de logistieke sector is een complexe zaak. Binnen deze sector zijn veel verschillende spelers op het veld, wat het lastig maakt om een goed beveiligingsplan in te zetten. In iedere schakel die in het logistieke proces betrokken is, is er een risico tot fraude, vandalisme of diefstal, naast de onbevoegde personen (opslag)panden proberen te betreden. Ook is de logistieke sector een veelvoudig doelwit van drugssmokkel en cyberaanvallen. Vaak worden de logistieke systemen van binnenuit gemanipuleerd, of wordt er informatie (opzettelijk, maar ook niet opzettelijk) naar buiten gebracht. Het goed beveiligen van deze sector is dus belangrijk, om veel geldverlies en vertragingen te voorkomen. Objectbeveiliging kan hierbij helpen.

Objectbeveiliging in de gehele logistieke sector

Een manier om de beveiligingsrisico’s in de logistieke sector te verkleinen is het inzetten van objectbeveiliging in alle schakels binnen de sector. Denk aan objectbeveiliging binnen de leveranciers, de transportbedrijven, opslagbedrijven enzovoort. Het gebruik van camerasystemen geeft al een stapje in de goede richting. Naast de omgeving controleren hebben sommige systemen ook de mogelijkheid om medewerkers te controleren (zoals chauffeurs).

Ook worden er regelmatig controle rondes uitgevoerd door beveiligers. Die kijken of alles in orde is en of er geen verdachte situaties zijn. Het inzetten van objectbeveiliging op iedere stap binnen de logistieke sector kan zorgen voor een veiligere omgeving en veilig transport van goederen.

Objectbeveiliging van FSS Security

De beveiligers van FSS Security zijn stuk voor stuk goed opgeleid en zijn gewend om snel te schakelen binnen iedere situatie. Dit maakt ons de geschikte partij als het gaat om objectbeveiliging in de logistieke sector. Voor iedere schakel kunnen we een plan opstellen, van bewaking tot het ontvangen van bezoekers.

Iedere stap binnen de logistiek is anders en vraagt dus om een specifieke benadering. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van objectbeveiliging voor uw object? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van een passend beveiligingsadvies.

Onze klanten

Met trots presenteren wij onze klanten, onze partners die voor FSS Security als beveiligingsbedrijf gekozen hebben. En dat hebben ze natuurlijk niet voor niets gedaan.

Thinc Ahead

FSS Security biedt een uitstekende dienstverlening waarbij er altijd met de klant wordt meegedacht om de dienst zo goed mogelijk te laten verlopen. De ervaring die wij hebben is dan ook positief. Ze zijn betrokken, meedenkend en er is goed en snel contact met de verantwoordelijke contactpersoon. De beveiligers hebben een professionele houding en uitstraling en wij vinden het dus een prettige samenwerking.

NL Film & TV. Filmproductiemaatschappij

Ik ben sinds januari 2022 klant bij FSS Security. Wij hebben FSS Security ingezet om de beveiliging van filmsets en verkeersregelaars te regelen. Dit met als doelstelling om een veilig werkgebied te creëren voor de werknemers en een visuele controle te uitoefenen over de filmset.
Er wordt bijzonder snel geschakeld en zelfs additionele verzoeken op het laatste moment werden gehonoreerd.
Erg fijn dat ze bekend zijn met de buurt en de film locatie, waardoor het werkgebied gelijk vertrouwd aanvoelt.

Mijn ervaring met FSS Security is erg positief. Snelle en heldere communicatie (ook buiten kantoortijden) en alle verzoeken bleken mogelijk. Flexibele instelling, wat bij filmproducties zeer belangrijk is. Fijn dat er één vast aanspreekpunt is, die het reilen en zeilen van de filmset snel onder de knie had.

Sportiom Sportfondsen ’s-Hertogenbosch

Wij werken momenteel al enkele jaren samen met FSS waarbij ze ons ondersteunen met de beveiliging. Wat FSS hierin een unieke partner maakt is dat ze zeer snelle service kunnen bieden en daarin ook zeer flexibel zijn. FSS Security schakelt op elke vraag snel en ondersteunen ons daar waar nodig. Dit maakt dat wij een positieve ervaring hebben met FSS Security.

Nieuws

Als beveiligingsbedrijf zijn en blijven wij altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten, trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Komen we iets interessants tegen of hebben we zelf een mooie, nieuwe ontwikkeling doorgemaakt? Dan delen we dit graag met u.

21 mei

Hoe voorkomt u dat uw alarm zonder reden af gaat?

Het gebeurt best veel bij bedrijfspanden: vals alarm. U bent thuis aan het slapen en wordt opgeschrikt door het alarm dat bij uw bedrijfspand afgaat. […]

Lees meer
21 mei

De voordelen van mobiele surveillance op de bouwplaats en...

Een bouwplaats is een plek die goed beveiligd moet worden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Mobiele surveillance is […]

Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 9 reviews